Τροχοί & TIR

Η επέλαση του Νότου

Η Πελοπόννησος είχε ανέκαθεν προσεγμένα φορτηγά. Αυτή είναι μία διαπίστωση που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια που ταξιδεύουμε για τις παρουσιάσεις στο Truck No1. Ιδιαίτερα οι νταλίκες της Λακωνίας
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 24/04/2022 - 07:43
Κοινοποίηση στα Social Media
Η επέλαση του Νότου

Η Πελοπόννησος είχε ανέκαθεν προσεγμένα φορτηγά. Αυτή είναι μία διαπίστωση που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια που ταξιδεύουμε για τις παρουσιάσεις στο Truck No1. Ιδιαίτερα οι νταλίκες της Λακωνίας έχουν το κάτι παραπάνω και συχνά κάνουν τη διαφορά.

Σε αυτές συνδυάζεται το μεράκι των ιδιοκτητών τους και η όρεξη των οδηγών ώστε να είναι μαγευτικές στο δρόμο. Τα οχήματα αυτά χαρακτηρίζονται από ομορφιά και δύναμη καθώς το οδικό δίκτυο της περιοχής με τις συνεχόμενες αναβάσεις και καταβάσεις απαιτεί δυνατούς κινητήρες. Από τον κανόνα αυτό δεν λείπει φυσικά το Γύθειο.

Φτάσαμε εκεί για να συναντήσουμε δύο πασίγνωστα Scania, τον τράκτορα από τη «Φύση Αγροκτήματα Παναγάκος» και το τετραξονικό της εταιρείας «Ελαιώνες Αιγιών». Άλλωστε ο καλός μας φίλος Τάκης Μήτρης από το Γεράκι Λακωνίας τα έχει κανονίσει για ακόμη μία φορά όλα τέλεια. Μας έχει ενημερώσει από καιρό ότι τα δύο αυτοκίνητα αποτελούν τα καμάρια της περιοχής.

Όχι άδικα βέβαια όπως διαπιστώσαμε και εμείς από κοντά. Η συνάντησή μας με τους ιδιοκτήτες των δύο φορτηγών λαμβάνει χώρα στο γραφικό λιμάνι του Γυθείου με την κόκκινη και την κίτρινη καταιγίδα να καταφτάνουν στο ραντεβού τους με τις ανάλογες τυμπανοκρουσίες, δηλαδή με τις ελευθέρας εξατμίσεις στο τέρμα! Δύο από τα δυνατότερα φορτηγά της Πελοποννήσου είναι μπροστά μας και έτοιμα για φωτογράφιση. Το βασικότερο όλων, όμως, είναι ότι, οι ιδιοκτήτες τους έχουν ανεβασμένη διάθεση και είναι έτοιμοι για όλα!

Ο Γιώργος Παναγάκος και ο Ντίνος Αγγελόπουλος πατούν συνεχώς τα γκάζια των θηρίων τους με αποτέλεσμα να σηκώνονται σύννεφα μαύρου καπνού, ανεβάζοντας παράλληλα τα ντεσιμπέλ στο τέρμα. Άλλο που δε θέλουμε βέβαια εμείς για να πιάσουμε το κινητό στο χέρι και να ξεκινήσουμε τη live μετάδοση στη σελίδα του περιοδικού στο Facebook με τα likes και τα επαινετικά σχόλια να πέφτουν βροχή!

Τα περισσότερα από αυτά εστιάζουν στο θόρυβο των εξατμίσεων αλλά και στην ομορφιά των δύο Scania. Παράλληλα οι περισσότεροι μας ζητούν φωτογραφίες, οπότε σταματούμε το βίντεο και πλέον δουλειά αναλαμβάνει η φωτογραφική μηχανή.



 Red vs Yellow



 Όταν στήνεις δύο φορτηγά δίπλα – δίπλα για φωτογράφιση μοιραία έρχεται η ώρα της σύγκρισης. Ποιο από τα δύο είναι ομορφότερο;, μας ρωτούν οι ιδιοκτήτες τους. Μια ερώτηση πολύ απλή, αλλά με δύσκολη απάντηση. Δεν είναι ότι δε θέλουμε να πάρουμε θέση, αλλά πολύ απλά είναι κρίμα να αδικήσουμε ένα από τα δύο αυτά εργαλεία.

Το καθένα έχει τις δικές του πινελιές και τη μοναδική του ταυτότητα. Αμφότερα παίρνουν δέκα με τόνο για την εμφάνιση και τη δυναμική τους παρουσία που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το κίτρινο 164 που έχει γράψει εκατομμύρια χιλιόμετρα στο κοντέρ του δείχνει ακόμη την αξία του στο δρόμο, αποδεικνύοντας ότι είναι μέταλλο για μια ζωή.

Στην παρουσίαση των δύο θηρίων από το Γύθειο εκτός των άλλων μας αρέσει ότι οι ιδιοκτήτες τους κάνουν τα πάντα για να βγει άψογο το αποτέλεσμα. Τους ζητάμε διαρκώς να αλλάξουμε τα σημεία της φωτογράφισης ώστε να πετύχουμε το καλύτερο κλικ και το δέχονται με μεγάλη χαρά. Αυτό για εμάς σημαίνει ότι αφενός σέβονται τη δουλειά μας και αφετέρου η καρδιά τους χτυπάει στους ρυθμούς του έρωτα και της αγάπης για το φορτηγό 

 

PreviousNext