Τροχοί & TIR

Τση Κρήτης το καμάρι

Αυτή τη φορά ο δρόμος μας φέρνει Νότια, στην πανέμορφη Κρήτη για να γνωρίσουμε από κοντά, έναν τράκτορα Scania R, το καμάρι της μεταφορικής Μακρυδάκης. Νωρίτερα όμως θα κάνουμε μια στάση στο Βελεστί
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 25/09/2022 - 15:53
Κοινοποίηση στα Social Media
Μακρυδάκης Μεταφορική Scania
Το Scania R της Μακρυδάκης Μεταφορική

Αυτή τη φορά ο δρόμος μας φέρνει Νότια, στην πανέμορφη Κρήτη για να γνωρίσουμε από κοντά, έναν τράκτορα Scania R, το καμάρι της μεταφορικής Μακρυδάκης. Νωρίτερα όμως θα κάνουμε μια στάση στο Βελεστίνο Μαγνησίας για να συναντήσουμε τον ταπετσιέρη Γιώργο Ναούμ ο οποίος βάζει τις τελευταίες πινελιές του στο αυτοκίνητο. Ο λευκός Σουηδός μας υποδέχεται φορώντας τα καλά του. Ας τον γνωρίσουμε…

 

Από γενιά σε γενιά

Το μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά, συνηθίζουν να λένε και αυτό βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο χώρο της μεταφοράς. Είναι λοιπόν σύνηθες οι περισσότεροι γιοι, σε κάποιες περιπτώσεις και οι κόρες, να ακολουθούν το επάγγελμα του πατέρα τους και να γίνονται αυτοκινητιστές και οδηγοί.

Ο λόγος είναι απλός. Από μικρή ηλικία ταξιδεύουν με το φορτηγό, βιώνοντας ξεχωριστές καταστάσεις και εμπειρίες. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι το επαγγελματικό τιμόνι δεν είναι μια απλή δουλειά, αλλά τρόπος ζωής. Όποιος το θέλει πραγματικά βιώνει τις χαρές του, οι υπόλοιποι βλέπουν μόνο τα αρνητικά.

Σίγουρα έχει τις δυσκολίες του αλλά όποιος το αγαπήσει, θα είναι ευτυχισμένος για μια ζωή κοντά στο φορτηγό.

Scania Power

Από γενιά σε γενιά περνούν όμως και το μεράκι και η αγάπη για το φορτηγό. Όπως στην περίπτωση του Στράτου Μακρυδάκη ο οποίος κληρονόμησε από τον πατέρα του Μανώλη την ίδια όρεξη και ζήλο για το επάγγελμα. Έτσι λοιπόν όποιο φορτηγό περνάει στα χέρια του δέχεται και τις σχετικές μετατροπές.

Σειρά έχει το τελευταίο τους απόκτημα, ένα R, ο λευκός δράκος της Κρήτης ο οποίος πριν ξεκινήσει τα δρομολόγιά του δέχτηκε πληθώρα αισθητικών επεμβάσεων. Όλα τα έξτρα κοστίζουν, όταν όμως το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο δυνατό, τότε ποιος λογαριάζει τα λεφτά;

Όταν περνάει στο εσωτερικό ο οδηγός και δε θέλει να κατέβει στο τέλος του δρομολογίου, αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή για τον ίδιο. Βέβαια στο καμάρι της Κρήτης υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός λόγος που σε κάνει να μη θέλεις να το αποχωριστείς.

Όλη η καμπίνα είναι ντυμένη με βελούδινες ταπετσαρίες και δερματίνη με εντυπωσιακούς σχεδιασμούς και χρωματισμούς. Αυτό που δίνει όμως πραγματικά τα ρέστα του είναι ο φωτισμός του. Τον είδαμε βράδυ σε δράση και μας καθήλωσε!

Οι επεμβάσεις όμως στο R δεν έχουν τελειωμό με τη δυναμική του εξωτερική πλευρά να αποτελεί επίσης σημείο αναφοράς. Η μπροστινή μπάρα, οι μαρκίζες και τα προβόλια είναι μόνο η αρχή ενώ έπεται και συνέχεια.

Την επόμενη φορά θα ετοιμάσουμε τα ανάλογα βίντεο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του περιοδικού καθώς με τον Στράτο Μακρυδάκη έχουμε κανονίσει ένα ξεχωριστό δρομολόγιο. Στις ανηφόρες της Νότιας Κρήτης εκεί που ο V8 κινητήρας δείχνει ασυγκράτητος. 

PreviousNext