Τροχοί & TIR

FH16 750 HP για 750 τόνους

Στο Λιμάνι του Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία, 40 εμπορευματοκιβώτια γεμάτα ανταλλακτικά Volvo φορτώθηκαν ανά δύο (το ένα πάνω στο άλλο) σε 20 ρυμουλκούμενα σχηματίζοντας έτσι έναν οδικό συρμό 300 μέτρων
Τετάρτη 27/04/2016 - 12:16
Κοινοποίηση στα Social Media

Στο Λιμάνι του Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία, 40 εμπορευματοκιβώτια γεμάτα ανταλλακτικά Volvo φορτώθηκαν ανά δύο (το ένα πάνω στο άλλο) σε 20 ρυμουλκούμενα σχηματίζοντας έτσι έναν οδικό συρμό 300 μέτρων μήκους. Μαζί με το φορτηγό, το βάρος τους ανέρχεται σε 750 τόνους.

Ο τράκτορας, ένα Volvo FH 16 750, ανέλαβε την έλξη για μια δοκιμή των νέων σούπερ – αργών σχέσεων του κιβωτίου IShift της Volvo (βλέπε προηγούμενο τεύχος Τ.Τ. σελ. 34). Κατάφερε να ξεκινήσει ομαλά και να σύρει το συρμό σε μια απόσταση 100 μέτρων. Για να το επιτύχει και προκειμένου οι κινητικοί άξονες να μη χάσουν την πρόσφυση, τοποθετήθηκε στον τράκτορα βάρος 40 τόνων.

«Το I-Shift με αργές ταχύτητες προσφέρει ελκτική ικανότητα εκκίνησης που δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο στην αγορά των φορτηγών παραγωγής σειράς. Οι νέες αργές σχέσεις επιτρέπουν το τράβηγμα ιδιαίτερα βαρέων φορτίων, την εκκίνηση σε δύσβατο έδαφος και την κυκλοφορία με αργή ταχύτητα, ακόμα και με 0,5 χλμ./ ώρα. Κανονικά, για τα πολύ βαριά φορτία χρησιμοποιούνται φορτηγά ειδικής κατασκευής αλλά εδώ χρησιμοποιούμε ένα Volvo FH16 με γραμμή μετάδοσης κίνησης κατευθείαν από το εργοστάσιο» λέει ο Peter Hardin, Product Manager για τα FM και FMX της Volvo Trucks.

Η Volvo πάντως δίνει στο συγκεκριμένο τράκτορα και με σασμάν I-Shift συνολικό βάρος (μαζί με το αυτοκίνητο) 325 τόνους. Υπενθυμίζεται, ότι η νέα έκδοση του I-Shift έχει αναπτυχθεί ειδικά για μέγιστη ελκτική ικανότητα εκκίνησης και για οδήγηση σε πάρα πολύ χαμηλές ταχύτητες («έρπυση»), ακόμα και με 1 χιλ./ώρα.

Η έλξη των 750 τόνων είναι διαθέσιμη σε video στον ιστότοπο https://www. youtube.com/watch?v=5UUz1zTZFfU.

PreviousNext