Τροχοί & TIR

Χωρίς χρέωση τα διόδια λόγω εκλογών

Χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κα
Παρασκευή 31/05/2019 - 11:14
Κοινοποίηση στα Social Media

Χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και στην Αττική Οδό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι ελεύθερες διελεύσεις από όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα ισχύσουν την Κυριακή 2 Ιουνίου από τις 00:00 ως τις 24:00.

Όσον αφορά τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, είναι ελεύθερη η διέλευσή τους από τους σταθμούς διοδίων, από σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου στις 06:00 έως και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 24:00. Σημειώνεται, ότι η διέλευση χωρίς την επιβολή διοδίων, θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Ειδικότερα, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις στους εξής οδικούς άξονες:

  • Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
  • Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου
  • Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη (Μορέας)
  • Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση - Σκάρφεια
  • Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες
  • Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες– Κλειδί)
  • Εγνατία Οδός
  • Αττική Οδός

Τονίζεται, ότι για τα οχήματα των υπόλοιπων κατηγοριών (3 και 4), τα οποία δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω ρύθμιση, η καταβολή διοδίων θα γίνεται κανονικά με τους συνήθεις τρόπους (ηλεκτρονικά - χειροκίνητα).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Θήβας

Στο μεταξύ, ολιγοήμερη τροποποίηση λόγω αναμενόμενου κυκλοφοριακού φόρτου ενόψει εκλογών και τριημέρου Αγίου Πνεύματος, θα σημειωθεί στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας που βρίσκονται σε ισχύ στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Θήβας, για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών κατασκευής νέας Άνω Διάβασης του εν λόγω κόμβου.

Ειδικότερα, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνσης προς Λαμία, από την Παρασκευή 31 Μαΐου έως τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και τέλος από την Παρασκευή 14 έως τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, θα ισχύσει προσωρινή άρση των μόνιμων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε αριστερή και δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, με ταυτόχρονο μόνιμο αποκλεισμό της Λωρίδας Εκτάκτου Ανάγκης από το 89,6ο έως το 90ο χλμ., καθώς και του κλάδου εισόδου στον αυτοκινητόδρομο του Α/Κ Θήβας με κατεύθυνση προς Λαμία.

Κατά τα ανωτέρω διαστήματα, οι οδηγοί που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση προς Λαμία, μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων θα οδηγούνται έως τον Α/Κ Ριτσώνας, από όπου και θα εισέρχονται σε αυτόν. Υπενθυμίζεται, πως τις υπόλοιπες ημέρες και έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου, θα ισχύει εναλλάξ αποκλεισμός της αριστερής και δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, καθώς και της λωρίδας έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α) με την κυκλοφορία από το 88ο έως 91ο χλμ., να διεξάγεται από μια μόνο λωρίδα.

PreviousNext