Τροχοί & TIR

Η Daimler Truck συνεχίζει την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Δωρίζει άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ
Παρασκευή 01/03/2024 - 11:14
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Daimler Truck AG
φωτό: Daimler Truck AG

Η Daimler Truck AG συνεχίζει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία και δωρίζει άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ σε τοπικά ενεργές οργανώσεις: 700.000 ευρώ θα δοθούν στο Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), και 300.000 ευρώ στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, Deutsches Rotes Kreuz.

«Για δύο χρόνια, οι άνθρωποι στην Ουκρανία έχουν υποφέρει από τις φρικτές συνέπειες του πολέμου. Η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια παραμένει τεράστια. Γι' αυτό θέλουμε να βοηθήσουμε στη βελτίωση της κατάστασης και να ελαφρύνουμε κάπως το βάρος με τη δωρεά μας – και να στείλουμε ένα σημάδι αλληλεγγύης και ελπίδας για ένα τέλος στα δεινά», ανέφερε ο Martin Daum, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler Truck AG.

φωτό: Daimler Truck AG
φωτό: Daimler Truck AG

Η υποστήριξη της UNICEF επικεντρώνεται στην εκπαίδευση, την ιατρική και ψυχολογική βοήθεια, καθώς και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σε παιδιά και οικογένειες στην Ουκρανία. Ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός συνεργάζεται με τον ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό στους τομείς της έκτακτης βοήθειας, καθώς και στις υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες.

Από την έναρξη του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, η εταιρεία και οι υπάλληλοί της έχουν προσφέρει χρήματα και δωρεές σε είδος, καθώς και κονβόι οχημάτων για βοήθεια, συνολικής αξίας άνω των 4,3 εκατ. ευρώ. Έγιναν δωρεές στη UNICEF, στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό και στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, οι υπάλληλοι της Daimler Truck έχουν υποστηρίξει τη μεταφορά περίπου 3.900 τόνων προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία με περισσότερα από 200 κονβόι φορτηγών κατά τα δύο τελευταία χρόνια. Η Daimler Truck θα συνεχίσει να παρέχει φορτηγά και μεταφορικές υπηρεσίες για βοήθεια στο μέλλον.

 

PreviousNext