Τροχοί & TIR

Ηλεκτρονικά η είσπραξη προστίμων από παραβάσεις 

Η επανεξέταση του πλαισίου που αφορά στη βεβαίωση και είσπραξη των προστίμων προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία, να αναβαθμιστεί η επικοινωνία των συναρμοδίων υπηρεσιών και να βελτιωθεί η εισπρ
Παρασκευή 30/07/2021 - 18:26
Κοινοποίηση στα Social Media
αυτοκίνητα στην εθνική οδό
Το παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας θα συλλέγει κάθε χρόνο τα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα.

Η επανεξέταση του πλαισίου που αφορά στη βεβαίωση και είσπραξη των προστίμων προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία, να αναβαθμιστεί η επικοινωνία των συναρμοδίων υπηρεσιών και να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα ήταν το βασικό θέμα της δεύτερης συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής για την οδική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών.



Ιδιαίτερα οι εργασίες της επιτροπής επικεντρώθηκαν στα ακόλουθα:

  • απλούστευση διαδικασιών 
  • πλήρης ψηφιοποίηση της διαδικασίας είσπραξης 
  • προσδιορισμός του τρόπου απόδοσης των συγκεκριμένων ποσών στους Δήμους 
  • ενίσχυση της χρήσης οπτικοακουστικών μέσων (καμερών) κατά τους ελέγχους 
  • συλλογή δεδομένων για καταγραφή ατυχημάτων 

Στη συνεδρίαση καθορίστηκε επίσης οδικός χάρτης για την ενεργοποίηση του παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας που θα συλλέγει κάθε χρόνο τα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα.

Με βάση την παρουσίαση που έγινε από τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γιώργο Γιαννή προβλέπεται η οργάνωση συλλογής στοιχείων από κάθε έναν από τους εμπλεκόμενους φορείς, η υποστήριξη της συλλογής δεδομένων με συγκεκριμένες μεθοδολογίες και ο συντονισμός των δράσεων των φορέων για την υποστήριξη του παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, πρόεδρος της επιτροπής, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, αντιπρόεδρος της επιτροπής, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Ζέτα Μάκρη, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Γεωργαντάς και η συντονίστρια της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια κυρία Αμαλία Πολυδωροπούλου. 

 

PreviousNext