Τροχοί & TIR

To νέο Sprinter 4x4 σε δράση

Δείτε τα χαρακτηριστικά του ολοκαίνουργιου Sprinter 4x4, σε ένα απολαυστικό βίντεο που δημιούργησε η Mercedes-Benz Vans, με το τετρακίνητο βαν της μάρκας να ξεδιπλώνει όλες τις εκτός δρόμου «αρετές»
Παρασκευή 22/03/2019 - 16:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Δείτε τα χαρακτηριστικά του ολοκαίνουργιου Sprinter 4x4, σε ένα απολαυστικό βίντεο που δημιούργησε η Mercedes-Benz Vans, με το τετρακίνητο βαν της μάρκας να ξεδιπλώνει όλες τις εκτός δρόμου «αρετές» του.

Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 155 χλστ. μπροστά και κατά 135 χλστ. πίσω, το νέο Sprinter 4x4 έχει 26ο γωνία προσέγγισης εμποδίου και 25ο γωνία εξόδου, με τη γωνία ράμπας να ορίζεται στις 23ο. Ανάλογα με την έκδοση κινητήρα, η ικανότητα αναρρίχησης είναι βελτιωμένη κατά περίπου 20%. Το επιπλέον βάρος του Sprinter 4x4 σε σχέση με τις συμβατικές του εκδόσεις ανέρχεται σε 140 κιλά, με το ωφέλιμο φορτίο να παραμένει το ίδιο.

Ο χειρισμός του κατ’ επιλογήν συστήματος τετρακίνησης γίνεται μέσω διακόπτη στο ταμπλό, όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο ή όταν κινείται με ταχύτητα έως και 10 χλμ./ώρα. Υπό κανονικές συνθήκες, η ροπή μεταφέρεται σε αναλογία 35:65 ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα αντίστοιχα. Επιπλέον, το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (4ETS) είναι πλήρως ενσωματωμένο στο προσαρμοζόμενο ESP και τα χαρακτηριστικά του έχουν ρυθμιστεί για να ταιριάζουν με τη μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς. Ακόμα, το σύστημα αντιολίσθησης τροχών, ASR, μπορεί να απενεργοποιηθεί ώστε να βελτιωθεί η πρόσφυση σε συνθήκες όπως η οδήγηση με χιονοαλυσίδες ή σε χαλίκι, ενώ επανέρχεται αυτόματα σε λειτουργία όταν η ταχύτητα κυμανθεί από τα 40 έως τα 60 χλμ./ώρα. Το ESP, αντιθέτως, παραμένει πάντοτε ενεργό. Προαιρετικό, τέλος, είναι το σύστημα υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων που χαμηλώνει τη σχέση μετάδοσης κατά 42%.

PreviousNext