Τροχοί & TIR

Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε, έρχεται ο νέος, αλλά η πολιτική κόντρα συνεχίζεται

Αν και βρισκόμαστε πολύ κοντά στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τα 800 καινούρια λεωφορεία της Αθήνας, η πολιτική κόντρα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί, αλλά με φόντο τον προηγούμενο διαγωνισμό που ακ
Τρίτη 06/04/2021 - 14:52
Κοινοποίηση στα Social Media
Απόσπασμα από την απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, με την οποία ακυρώθηκε ο προηγούμενος διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Απόσπασμα από την απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, με την οποία ακυρώθηκε ο προηγούμενος διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και βρισκόμαστε πολύ κοντά στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τα 800 καινούρια λεωφορεία της Αθήνας, η πολιτική κόντρα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί, αλλά με φόντο τον προηγούμενο διαγωνισμό που ακυρώθηκε το καλοκαίρι του 2019, όταν η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών έκανε δεκτές δύο προσφυγές υποψήφιων εταιρειών στον διαγωνισμό, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το www.troxoikaitir.gr.

Σήμερα, 6 Απριλίου του 2021, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντά σε όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Επειδή ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά φαίνεται ότι έπεσε θύμα αυταπάτης, αλλά και της άγνοιάς του για το τι νομοθέτησε ως κυβέρνηση, τον ενημερώνω ότι ούτε ακύρωσα ούτε και μπορούσα να ακυρώσω κανέναν διαγωνισμό για λεωφορεία…

Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε να τον προκηρύξει όπως-όπως εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αλλά τον ακύρωσε η ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών –που η ίδια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσμοθετήσει.

Και γιατί τον ακύρωσε; Επειδή η Ανεξάρτητη Αρχή έκρινε πως η διακήρυξη παραβίαζε ευθέως τόσο διατάξεις της εθνικής όσο και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, περιλάμβανε δυσανάλογες και υπερβολικές τεχνικές προδιαγραφές, ερχόταν σε σύγκρουση με τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού (ας τα προσέξει ιδίως αυτά ο κ. Τσίπρας, επειδή κάτι ανέφερε για «μεσάζοντες»), ενώ δεν είχε καν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

Στη φωτό απόσπασμα από την απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, με την οποία ακυρώθηκε ο προηγούμενος διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

PreviousNext