Τροχοί & TIR

Ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ συνδικαλιστών

Αναζωπυρώθηκε η διαμάχη Σωματείων Αυτοκινητιστών και ΠΣΧΕΜ αυτή τη φορά με μια σειρά κατηγορών που στρέφονται κατά του προέδρου του ΠΣΧΕΜ, Πέτρου Σκουλικίδη, ο οποίος προηγουμένως είχε στραφεί κατά
Τρίτη 06/04/2021 - 16:24
Κοινοποίηση στα Social Media

Αναζωπυρώθηκε η διαμάχη Σωματείων Αυτοκινητιστών και ΠΣΧΕΜ αυτή τη φορά με μια σειρά κατηγορών που στρέφονται κατά του προέδρου του ΠΣΧΕΜ, Πέτρου Σκουλικίδη, ο οποίος προηγουμένως είχε στραφεί κατά των Σωματείων, τα οποία είχαν νωρίτερα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του ΠΣΧΕΜ, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον πρόεδρό του για «συστηματική αδιαφορία και ελλιπή ενημέρωση».

Σε μια προσπάθεια να κρατήσουμε ίσες αποστάσεις παραθέτουμε στη συνέχεια ορισμένα μόνο αποσπάσματα (χωρίς παραποίηση των νοημάτων) από τις δύο πλευρές:

Σκουλικίδης (για τις εις βάρος του κατηγορίες περί μη ενημέρωσης του Κλάδου): «Το καλοκαίρι του 2017 εφαρμόζοντας την απόφαση του Δ.Σ. οργανώσαμε συνελεύσεις σε όλη τη χώρα από την Κρήτη έως τον Έβρο, ενημερώσαμε τους συναδέλφους και εξηγήσαμε ότι εάν θέλουμε να μην ισχύσουν τα άδικα και καταστροφικά για τον κλάδο μέτρα, αλλά και μελλοντικά οι αρμόδιοι να μην τολμήσουν να περάσουν ανάλογα μέτρα, πρέπει τα σωματεία να έλθουν στην πανελλαδική της Αθήνας αποφασισμένα για δυναμικές κινητοποιήσεις. Δυστυχώς, στην πανελλαδική στην Αθήνα η πλειοψηφία των σωματείων αποφάσισε να διεκδικήσουμε τη λύση τον προβλημάτων με διάλογο και όχι δυναμικά με κινητοποιήσεις.

Προσωπικά πιστεύω ότι η απόφαση αυτή ήταν καταστροφική για τον κλάδο. Επίσης, τα τελευταία τρία χρόνια το σωματείο ΕΥΡΙΠΟΣ πραγματοποίησε τρεις πανελλαδικές συνελεύσεις, παραβρέθηκα και στις τρεις, ενημέρωσα τους συναδέλφους, έγινε διάλογος, άκουσα τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους και ενημέρωσα το Δ.Σ.».

Σωματείο Εύριπος και 10 ακόμη: «Μνημονεύετε κινήσεις που πραγματοποιήσατε το 2017....σε όλη τη θητεία σας από το 2010 έως σήμερα, αυτό έχετε να θυμάστε; Να σας καταθέσουμε τι ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ:

..Χάσαμε τα τσιπάκια.... δεν πήραμε τα TIR..... χάσαμε δικαιώματα που τα πήραν τα ΦΙΧ...... δόθηκαν απεριόριστα Ρ τόσο στα ΦΔΧ, όσο και...στα super market!!! Απέκτησαν δικαιώματα τα ΦΙΧ που τα ζητούσαν χρόνια, όπως να βγάζουν ΦΙΧ χωρίς τζίρους...... να νοικιάζει ο ένας το ΦΙΧ στον άλλο...... να έχουν το βιβλίο της αποθήκης στο φορτηγό....Χάσαμε το 5% των εξόδων άνευ παραστατικών..... χάσαμε τη φορτωτική...... μας χώρισαν σε ειδικού σκοπού και πολλαπλού εξοπλισμού...... έδωσαν δικά μας δικαιώματα στα κούριερ..... επέτρεψαν στα ταξί να μεταφέρουν δέματα....Μας μεταχειρίζονται σαν φτωχό συγγενή στον ΕΦΚΑ..... μας παίρνουν τα επαγγελματικά διπλώματα για να βγούμε σε σύνταξη, ενώ δεν το κάνουν για άλλους συναδέλφους του ίδιου ταμείου και πολλά άλλα και άλλα και άλλα....... και για όλα αυτά , κατ’ εσάς, φταίει η πλειοψηφία των σωματείων που δεν σας άκουσε.......Αναρωτηθήκατε γιατί; Γιατί δεν μπορέσατε να πείσετε τους συναδέλφους;»

Σκουλικίδης κατά Σωματείων για τις αρχαιρεσίες της 20ης/09/20: «Στις αρχαιρεσίες αυτές μέλη του σωματείου ΕΥΡΙΠΟΣ ενήργησαν στρατηγικά με στόχο να προσβάλλουν το κύρος των αρχαιρεσιών, εάν το αποτέλεσμα δεν θα τους εξυπηρετούσε…Η στρατηγική των μελών του σωματείου αυτού είναι απαράδεκτη, κακόβουλη και επικίνδυνη, γιατί τα μέλη αυτά οδηγούνται έτσι στον ολισθηρό δρόμο που έχουν επιλέξει να κινηθούν έχοντας, ως σκοπό, να συμπαρασύρουν και συναδέλφους άλλων σωματείων που είναι ανιδιοτελείς, αγαπούν τον κλάδο και θέλουν να προσφέρουν με το έργο τους ωφέλιμες υπηρεσίες προς αυτόν».

Σκουλικίδης κατά Σωματείου ΕΥΡΙΠΟΣ: «Το ιστορικό σωματείο τις Χαλκίδας Ο ΕΥΡΙΠΟΣ έχει δώσει αγώνες για τον κλάδο, όμως αυτοί που το διοικούν σήμερα, εκτός από τις επικίνδυνες στρατηγικές που εφάρμοσαν στη γενική συνέλευση, πιστεύουν ότι θα ηγηθούν του κλάδου με αόριστες και συκοφαντικές αναρτήσεις εις βάρος των εκλεγμένων συναδέλφων τους και εμένα προσωπικά. Δυστυχώς, δεν έχουν διδαχθεί από την ιστορία για να γνωρίζουν ότι ποτέ και κανένας δεν ανέβηκε στην ηγεσία με μεθοδεύσεις και συκοφαντίες και ότι αναγνωρίστηκαν και καθιερώθηκαν όσοι ασχολήθηκαν με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου, έδωσαν έντιμους και ανιδιοτελείς αγώνες κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των συναδέλφων τους».

Σωματεία κατά Σκουλικίδη: «…αναφέρεστε στο αίτημα ακυρότητας των αρχαιρεσιών, που έχει κατατεθεί από σωματεία, στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Και σε αυτό το σκέλος της απάντησή σας, αναφέρεστε ονομαστικά σε τέσσερα μέλη του σωματείου ΕΥΡΙΠΟΣ ότι ενήργησαν με δόλο και στρατηγικά " εάν το αποτέλεσμα δεν θα τους εξυπηρετούσε", όπως γράφετε. Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να προσβάλλετε και να χαρακτηρίζετε άτομα χωρίς αποδείξεις; Εάν έχετε αποδείξεις σας προκαλούμε να τις καταθέσετε, ειδάλλως να ανακαλέσετε.»

Σωματεία κατά Σκουλικίδη για την… παραίτησή του: «Όπως σωστά αναφέρετε, τα τελευταία τρία χρόνια το σωματείο ΕΥΡΙΠΟΣ οργάνωσε τρεις πανελλαδικές συνελεύσεις. Σε μία εξ αυτών στα Τρίκαλα αναφέρατε ο ίδιος ότι επειδή είχε επέλθει προσωπική κόπωση και πηγαίνοντας προς συνταξιοδότηση δεν είχατε προσωπικό ενδιαφέρον για εκ νέου υποψηφιότητα στην Ομοσπονδία (ανατρέξτε στο δημοσίευμα του ΤΡΟΧΟΙ & TIR στις 28/01/2020 που φιλοξενεί τις δηλώσεις σας) , και γι’ αυτό προτείνατε να δημιουργηθεί μια επιτροπή να επιληφθεί τα θέματα του κλάδου μέχρι τις επερχόμενες αρχαιρεσίες. Η εξέλιξη αυτών των δηλώσεων; Θέσατε υποψηφιότητα.........Τι άλλαξε από τις δηλώσεις σας; Παραμένει άγνωστο.......»

Σημείωση ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR: Μετά τις δηλώσεις του κ. Σκουλικίδη για απόσυρσή του λόγω κόπωσης και της επιθυμίας του να συνταξιοδοτηθεί, δεν μας έδωσε έκτοτε καμιά εξήγηση για την υποψηφιότητά του και πάλι στις αρχαιρεσίες του ΠΣΧΕΜ και την εκλογή του.

Να αναφέρουμε πως τα 11 Σωματεία, που με κοινή επιστολή τους στρέφονται κατά του προέδρου του ΠΣΧΕΜ, είναι τα εξής:

1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ "Ο ΕΥΡΙΠΟΣ"

2. ΣΩΜΑΤΙΟ Φ.Δ.Χ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΡΟΥ «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ»

3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ

4. ΣΩΜΑΤΕΙΟ Φ.Δ.Χ. ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

5. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Δ.Χ. ΕΘΝΙΚΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

6. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΜΗΛΟΥ "Η ΕΝΟΤΗΣ"

7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ "Ο ΤΑΥΡΩΠΟΣ"

8. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΔΧ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ"

9. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΔΧ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

10. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΧ ΡΟΔΟΥ "ΚΟΛΟΣΣΟΣ"

11. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΕΡΑΝΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Δ.Χ. ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Περισσότερα για το θέμα αυτό στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR.

PreviousNext