Τροχοί & TIR

Σύστημα ασφάλειας για τα ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά VOLVO

Η Volvo Trucks, που ήδη κατέχει μερίδιο αγοράς 40% στα ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά, παρουσίασε ένα καινοτόμο σύστημα ασφαλείας για τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX. Πρόκειται για το
Σάββατο 29/01/2022 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Volvo Trucks, που ήδη κατέχει μερίδιο αγοράς 40% στα ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά, παρουσίασε ένα καινοτόμο σύστημα ασφαλείας για τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX.

Πρόκειται για το Active Grip Control, το οποίο διατηρεί την πρόσφυση των ελαστικών πάνω σε ολισθηρές επιφάνειες, όπως χιόνι, πάγος ή λάσπες, αποτρέποντας το σπινάρισμα των τροχών.

Επίσης, στις δοκιμές που έχουν πραγματοποιηθεί, διαπιστώθηκε η αποτελεσματικότητα του συστήματος και στην περίπτωση φορτωμένου τρέιλερ, όπου ο συρμός επιτυγχάνει κατά 45% βελτίωση της επιτάχυνσής του πάνω σε ολισθηρές επιφάνειες. Ακόμη, όμως, το σύστημα βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στην αποτροπή διπλώματος της νταλίκας, όταν το τρέιλερ είναι άδειο.

Από τεχνικής πλευράς, το Active Grip Control εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα των ηλεκτροκινητήρων να συνεργάζονται πιο άμεσα και αποδοτικά με τους αισθητήρες που παρακολουθούν το βάρος του οχήματος, τη δύναμη ή την απώλεια της πρόσφυσης, τα ηλεκτρονικά των φρένων κ.α., κάτι που επιτυγχάνεται χάρη στη δυνατότητα ελέγχου της παρεχόμενης ισχύος.

«Η βελτίωση της έλξης των φορτηγών όταν κινούνται σε ανηφορικές ολισθηρές επιφάνειες είναι εντυπωσιακή», ανέφερε σχετικά η Anna Wrige Berling, διευθύντρια του τμήματος προϊόντων ασφαλούς κυκλοφορίας του ομίλου Volvo Trucks, σημειώνοντας πως αυτό θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι οδηγοί χωματουργικών φορτηγών.

Αργότερα, πάντως, αναμένεται μια άλλη έκδοση του συστήματος που θα εξοπλίζει και τα φορτηγά με κινητήρα ντίζελ ή LNG.

PreviousNext