Τροχοί & TIR

Θυμηθείτε τον νόμο για τα μπροστινά λάστιχα

Διεθνομεταφορείς σε δρομολόγια προς Αγγλία θα πρέπει να προσέξουν τα λάστιχα των οχημάτων τους, καθώς από τη Δευτέρα, 1-2-21, ισχύει στο Η. Β. ο νόμος για την ηλικία των ελαστικών, όπως είχε γράψει
Παρασκευή 22/01/2021 - 10:54
Κοινοποίηση στα Social Media

Διεθνομεταφορείς σε δρομολόγια προς Αγγλία θα πρέπει να προσέξουν τα λάστιχα των οχημάτων τους, καθώς από τη Δευτέρα, 1-2-21, ισχύει στο Η. Β. ο νόμος για την ηλικία των ελαστικών, όπως είχε γράψει το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR (Σεπτέμβριος 2020, σελ. 20) και αναρτήσει το www.troxoikaitir.gr στις 18/7/20.

Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, πως από την 1η Φεβρουαρίου 2021 απαγορεύεται η τοποθέτηση ελαστικών ηλικίας μεγαλύτερης των δέκα ετών (ανεξάρτητα από φθορά) στον μπροστινό άξονα:

- Όλων των φορτηγών πάνω από 3,5 τόνους.

- Όλων των λεωφορείων, των πούλμαν και των minibus.

- Στον πίσω άξονα των minibus, όταν (ο άξονας) φέρει μονά ελαστικά.

Σύμφωνα με τη DVSA (Driver and Vehicle Standards Agency), υπηρεσία που προβαίνει σε ελέγχους οχημάτων καθοδόν, ο οδηγός του οχήματος θα πρέπει να γνωρίζει ότι στα ελαστικά υπάρχει η ημερομηνία κατασκευής τους, διαφορετικά υπόκειται σε παράβαση.

Το ίδιο ισχύει και για τα αναγομωμένα ελαστικά, τα οποία, επίσης, πρέπει να έχουν σήμανση ημερομηνίας αναγόμωσης.

Το μέτρο εφαρμόζεται μετά το συμπέρασμα έρευνας που πραγματοποίησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του υπ. Μεταφορών (D & T) του Η. Β., σύμφωνα με το οποίο ελαστικά μεγαλύτερα των δέκα ετών δεν είναι ασφαλή λόγω προχωρημένης διάβρωσης.

PreviousNext