Τροχοί & TIR

Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Sprinter

Το πρώτο ηλεκτρικό eSprinter βγήκε πρόσφατα από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Mercedes-Benz που βρίσκεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Στο εν λόγω εργοστάσιο το οποίο λειτουργεί από το
Σάββατο 21/12/2019 - 13:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο του Ντίσελντορφ πανηγυρική εκδήλωση για την έναρξη της παραγωγής του Mercedes-Benz eSprinter.
Παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο του Ντίσελντορφ πανηγυρική εκδήλωση για την έναρξη της παραγωγής του Mercedes-Benz eSprinter.

Το πρώτο ηλεκτρικό eSprinter βγήκε πρόσφατα από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Mercedes-Benz που βρίσκεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Στο εν λόγω εργοστάσιο το οποίο λειτουργεί από το 1962, έχουν κατασκευαστεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 4,6 εκ. οχήματα. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχει μετατραπεί στο κύριο εργοστάσιο παραγωγής του Sprinter παγκοσμίως και για αυτό το λόγο η Mercedes-Benz Vans έχει επενδύσει τους τελευταίους 21 μήνες, περί τα 330 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση της μονάδας. Αξίζει να αναφερθεί πως από τον Μάρτιο του 2018 που η γερμανική εταιρεία ξεκίνησε να κατασκευάζει στο Ντίσελντορφ τη νέα γενιά του Sprinter, πάνω από 200.000 μονάδες του οχήματος έχουν βγει από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου.

Υπενθυμίζεται, πως η Mercedes-Benz Vans θέλει έως το 2022 να καταστήσει την παραγωγή των βαν της ουδέτερη σε ό,τι αφορά στις εκπομπές CO2. Σε αυτό το πλαίσιο, στο εργοστάσιο του Ντίσελντορφ, από το 2022 η χρησιμοποιούμενη ηλεκτρική ενέργεια θα προέρχεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σημειώνεται πως το εν λόγω εργοστάσιο είναι το μεγαλύτερο που διαθέτει παγκοσμίως η Daimler AG για την παραγωγή βαν. Καταλαμβάνει έκταση 188.000 m2 και απασχολεί σήμερα πάνω από 6.600 εργαζόμενους.

Με αυτονομία έως και 168 χλμ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ηλεκτροκίνητο Mercedes-Benz eSprinter, αυτό αρχικά θα διατίθεται σε έκδοση panel van υψηλής οροφής, με μικτό βάρος 3,5 τόνων και χώρο φόρτωσης 10,5 m3. Υπεύθυνος για την κίνηση -που μεταδίδεται στους εμπρόσθιους τροχούς- είναι ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 85 kW (114 hp) ισχύος και 300 Nm ροπής.

Όταν εξοπλίζεται με τις μεγάλες μπαταρίες των 55 kWh, το eSprinter εμφανίζει αυτονομία μέχρι και 168 χλμ. και προσφέρει ωφέλιμο φορτίο 891 κιλών. Η αυτονομία πέφτει στα 115 χλμ. όταν τοποθετηθούν οι μικρότερες μπαταρίες των 41 kWh, ωστόσο το ωφέλιμο φορτίο ανεβαίνει κατά περίπου 150 κιλά, φτάνοντας έως τα 1.040 κιλά. Η ταχεία φόρτιση (DC 80 kW) εξασφαλίζει το «γέμισμα» των μπαταριών (10-80%) σε μόλις 30 λεπτά, ενώ απαιτούνται περίπου έξι ώρες για τη φόρτιση σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC 7,4 kW).

PreviousNext