Τροχοί & TIR

Και εγένετο EURO 6

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει τον νέο ευρωπαϊκό κινητήρα 12,8 λίτρων από 421 μέχρι 510 HP για φορτηγά και λεωφορεία. Τον πρώτο της κινητήρα Euro 6 παρουσίασε πριν λίγες μέρες η Mercedes-Benz κάνοντας
Sunday 26/02/2012 - 22:27
Κοινοποίηση στα Social Media
Και εγένετο EURO 6
Και εγένετο EURO 6

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει τον νέο ευρωπαϊκό κινητήρα 12,8 λίτρων από 421 μέχρι 510 HP για φορτηγά και λεωφορεία.

Τον πρώτο της κινητήρα Euro 6 παρουσίασε πριν λίγες μέρες η Mercedes-Benz κάνοντας ταυτόχρονα μια λεπτομερή ανάλυση της καινούργιας τεχνολογίας που ενσωματώνει και η οποία σηματοδοτεί την καινούργια γενιά των μοτέρ πετρελαίου.

Πρόκειται για έναν κινητήρα 12,8 λίτρων με την ονομασία OM 471 "Blue Efficiency Power" που απευθύνεται στην ευρωπαϊκή αγορά, έχει ήδη ολοκληρώσει την περίοδο των εξαντλητικών δοκιμών σε πολύ ψυχρά και πολύ θερμά κλίματα και ξεκινά την τοποθέτησή του στα φορτηγά και στα λεωφορεία του ομίλου Daimler, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο αντικαταστάτης του Actros που θα εμφανιστεί σε 3-4 μήνες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR.



Η παρουσίαση του OM 471, έγινε ενώπιον εκατοντάδων δημοσιογράφων από τους διευθυντές του κέντρου ανάπτυξης κινητήρων στο Mannheim της Γερμανίας στα πρόσωπα των οποίων ήταν έκδηλα τα συναισθήματα του ενθουσιασμού.

«Σήμερα νιώθουμε υπερήφανοι», δήλωσε ο Hermann Doppler επικεφαλής ανάπτυξης κινητήρων του ομίλου Daimler, στον οποίο, εκτός της MB υπάγονται η αμερικανική Detroit Diesel και η ιαπωνική Fuso.



Μαζί με τους συνεργάτες του, κορυφαίους μηχανικούς, έδωσε κατόπιν τα βασικά χαρακτηριστικά της μηχανής τα οποία παρουσιάζονται στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Απριλίου που κυκλοφορεί.

Στο ίδιο τεύχος #276

PreviousNext