Τροχοί & TIR

Transport Show Πρεμιέρες: Fiat Professional

Σε περίοπτη θέση και με κάποιες πολύ σημαντικές πρεμιέρες για την ελληνική αγορά, η Fiat Professional, μέσω της Σφακιανάκης ΑΕΒΕ, μέλος του εξουσιοδοτημένου δικτύου διανομέων της FCA Greece, έδειξε
Τρίτη 01/11/2016 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε περίοπτη θέση και με κάποιες πολύ σημαντικές πρεμιέρες για την ελληνική αγορά, η Fiat Professional, μέσω της Σφακιανάκης ΑΕΒΕ, μέλος του εξουσιοδοτημένου δικτύου διανομέων της FCA Greece, έδειξε την πλήρη γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών που κατασκευάζει.

Ανάμεσα στα εκθέματα της κυρίαρχης στην ευρωπαϊκή αγορά εταιρείας, ξεχώριζε η πρεμιέρα επί ελληνικού εδάφους του νέου Fiat Talento, το οποίο στην Έκθεση Transport Show παρουσιάστη- κε σε εννιαθέσια έκδοση. Το νεότερο μέλος της γκάμας της ιταλικής εταιρείας «φοράει» Multijet και Ecojet κινητήρες Euro 6, χωρητικότητας 1,6 λίτρων με πολύ αυξημένη ροπή και υψηλή αποδοτικότητα. Η νέα σειρά Talento τοποθετείται μεταξύ Doblo Cargo και Ducato. Το άνοιγμα του "CargoPlus" που βρίσκεται κάτω από τα καθίσματα των επιβατών επιτρέπει στους επαγγελματίες να μεταφέρουν αντικείμενα μήκους έως και 3,75 μέτρα (4,15 μ. για τις εκδόσεις με μακρύ μεταξόνιο).

Η πρόσβαση στον χώρο φόρτωσης είναι εύκολη χάρη στο κανονικό τετράγωνο σχήμα του, συνδυαστικά με τη δυνατότητα ανοίγματος των πίσω θυρών κατά 255°. Η προσβασιμότητα είναι επίσης εγγυημένη χάρη στο χαμηλό κατώφλι φόρτωσης των μόλις 552 χλστ. και από το μήκος συρόμενης πόρτας (1030 χλστ. και μόλις 100 χλστ. από το έδαφος). Επιπλέον ο όγκος φόρτωσης αγγίζει τα 5.2 m3 στην έκδοση με το κοντό μεταξόνιο και 6 m3 στην έκδοση με μα- κρύ μεταξόνιο, ενώ το ωφέλιμο φορτίο του φτάνει τα 1.249 κιλά. Το συγκεκριμένο μοντέλο συνεισφέρει τα μέγιστα στο να διαθέτει αυτή τη στιγμή η Fiat Professional μία από τις πιο «γεμάτες» γκάμες LCV στον κόσμο. Οι επαγγελματίες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και το έτερο, άρτι αφιχθέν μοντέλο της εταιρείας, το νέο Fiat Fullback. Το Fullback διατίθεται με έναν κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με turbo μεταβλητής γεωμετρίας. Ο κινητήρας είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, διακρίνεται για το χαμηλό βάρος και αποδίδει 150hp ή 180hp. Συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 5τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με σύστημα επιλεκτικής τετρακίνησης (4WD) μέσω του οποίου παρέχεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ κίνησης στους δύο τροχούς, στους τέσσερις τροχούς ή κίνησης στους τέσσερις τροχούς και υπο-πολλαπλασιασμό των σχέσεων. Το εντυπωσιακό περίπτερο συμπλήρωναν τα Fiat Ducato, Doblo, Fiorino, Panda Van, Punto Van σε ποικιλία εκδόσεων και διαμορφώσεων.

Στο ίδιο τεύχος #343

PreviousNext