Τροχοί & TIR

Τα γλυκά Ford της Πήγασος ΑΕ

Οι υπεύθυνοι της Πήγασος έχουν επιτύχει τη βέλτιστη εκμετάλλευση του χώρου φόρτωσης των βαν. Μια ειδική διαμόρφωση περιλαμβάνει ένα σύστημα διαφορετικών ραφιών κατάλληλο να φιλοξενεί τα προϊόντα ανά
από Μανώλης Αγριμανάκης | Κυριακή 01/04/2018 - 00:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Οι υπεύθυνοι της Πήγασος έχουν επιτύχει τη βέλτιστη εκμετάλλευση του χώρου φόρτωσης των βαν. Μια ειδική διαμόρφωση περιλαμβάνει ένα σύστημα διαφορετικών ραφιών κατάλληλο να φιλοξενεί τα προϊόντα ανάλογα με τη συσκευασία, τον όγκο τους, αλλά και τη διαχείρισή τους κατά τις παραδόσεις με πρόσβαση είτε από την πλαϊνή συρόμενη πόρτα, είτε την πίσω. Ταυτόχρονα, βέβαια, τα ράφια αυτά, εξασφαλίζουν την ασφαλή διακίνηση των προϊόντων, χωρίς τον κίνδυνο μετατόπισης και της φθοράς των συσκευασιών, ενώ διευκολύνεται και η εργασία του οδηγού που γνωρίζει τη θέση του κάθε κωδικού.

Κριτήρια Επιλογής

Για το έργο των επαγγελματικών της Ford, ενδιαφέρον έχει η άποψη του ειδικού που στην περίπτωση της Πήγασος ΑΕ, δεν είναι άλλος από τον κ. Χάρη Ακζώτη, Commercial Manager της εταιρείας.

T&T: Η Ford προσφέρει μια πλούσια γκάμα ελαφρών επαγγελματικών. Αυτό σας διευκολύνει στην καλύτερη εκμετάλλευσή τους; Δηλαδή επιλέγετε κάθε φορά το κατάλληλο βαν σε σχέση με τον όγκο και το είδος των προς διανομή προϊόντων;

Χ.Α.: Σαφώς. Έχουμε τέσσερα διαφορετικά μοντέλα επαγγελματικών Ford που ικανοποιούν τις ανάγκες μας. Τα βασικότερα κριτήρια επιλογής του τύπου είναι προφανώς ο όγκος και το είδος των προϊόντων, αλλά και η χρήση που γίνεται (π.χ. χρήση από σύμβουλο πωλήσεων ή οδηγό διανομής), η γεωγραφία που θα κινηθεί (εντός πόλης, νησιά ή επαρχία), το οδικό δίκτυο πουκυρίως θα χρησιμοποιήσει το όχημα (π.χ. δρόμοι εντός πόλης, επαρχιακοί οδοί ή εθνικές οδοί) και τα μέσα ετήσια χιλιόμετρα που προβλέπουμε ότι θα διανύσει.

T&T: Πώς κρίνετε τη συνολική απόδοση των Ford, δηλαδή το μεταφορικό έργο που αναλαμβάνουν καθημερινά σε σχέση με το κόστος λειτουργίας τους;

Χ.Α.: Σε καθημερινή βάση η απόδοση μετράται κυρίως από δείκτες πωλήσεων, π.χ. αξία ημερήσιων πωλήσεων ή παραδόσεων, ποσοστό επιτυχίας επί δρομολογίου κ.ά. Οι καθημερινοί δείκτες χρησιμοποιούν κάποιες σταθερές υποθέσεις που έχουμε κάνει για την ιδανική σχέση αξίας-κόστους και βασίζονται στην εμπειρία μας.

Σημαντικοί είναι επίσης οι μηνιαίοι και ετήσιοι δείκτες απόδοσης, που έχουν να κάνουν με τη σύγκριση αξίας πωλήσεων, επισκέψεων ή παραδόσεων, όγκου που διακινήθηκε σε σχέση με τα συνολικά κόστη καυσίμου, διάφορα έξοδα χρήσης, έξοδα επισκευών και συντήρησης, και τη συνολική χρήση του αυτοκινήτου. Παραδείγματος χάριν, ένα βαν που πραγματοποιεί επ’αυτοκινήτου πώληση, κάνει κατά μέσο όρο περίπου 60.000 επισκέψεις κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Η υπολειμματική αξία κάθε αυτοκινήτου είναι για μας επίσης σημαντική ώστε να πάρουμε αποφάσεις, μετακίνησής του σε άλλη χρήση, μεταπώλησης, αντικατάστασης κλπ.

T&T: Είστε ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες after market που προσφέρει η Ford Motor Ελλάς;

Χ.Α.: Πολύ. Το γεγονός ότι το μέγιστο ποσοστό του στόλου μας είναι Ford, έχει βοηθήσει ακόμα περισσότερο στις οικονομίες κλίμακας που υπάρχουν και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε οι επισκευές και συντήρηση να γίνονται σωστά, με ένα λογικό κόστος και το γρηγορότερο δυνατό, ώστε τα αυτοκίνητα να γυρίσουν πάλι πίσω στο δρόμο να παράξουν αξία.

Το After Market Service της Ford ήταν σίγουρα ένας από τους κύριους λόγους που μας οδήγησε στη συνεργασία που έχουμε με τη Ford.

Διανομές με υψηλά standards

T&T: Θα μας πείτε λίγα λόγια για την Πήγασος ΑΕ και το αντικείμενο των εργασιών της;

Χ.Α.: Η Πήγασος ΑΕ είναι μια δυναμική και αξιόπιστη εμπορική επιχείρηση που εδώ και 40 χρόνια διανέμει και αντιπροσωπεύει leading brands στην ελληνική αγορά. Συνδυάζει επιτυχημένα τη δραστηριοποίησή της ταυτόχρονα σε 3 κανάλια διανομής (super market, χονδρεμπόριο, μικρή λιανική), εξυπηρετώντας απευθείας χιλιάδες σημεία πώλησης πανελλαδικά. Όραμά της είναι η εδραίωσή της ως ο πιο στρατηγικός συνεργάτης εταιρειών.

Η υγιής χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας, σε συνδυασμό με την ικανότητά της να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις διανομής, πωλήσεων, logistics και marketing, έχει βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Έχοντας εδραιώσει σημαντικά brands, όπως η Haribo και η Panini, η εταιρεία επενδύει σταθερά στη διαρκή ανάπτυξη της γκάμας των προϊόντων που προσφέρει, πάντα έχοντας ως γνώμονα τις ανάγκες των καταναλωτών και του εμπορίου.

T&T: Ποια είναι η υποδομή της εταιρείας σας σε μεταφορικά μέσα (στόλος), αποθηκευτικούς χώρους, εγκαταστάσεις, συστήματα τηλεματικής για τη βέλτιστη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας; Πώς επιτυγχάνεται η εξυπηρέτηση των πελατών σας σε πανελλαδικό επίπεδο;

Χ.Α.: Η Πήγασος ΑΕ έχει τα κεντρικά γραφεία και αποθήκες στο Μενίδι Αττικής και υποκαταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Οι αποθηκευτικοί μας χώροι έχουν έκταση περίπου 4,000τμ. Τα επαγγελματικά οχήματα είναι σε αριθμό περίπου 40, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν οχήματα με μάζα μικρότερη των 3,5 τόνων και δεν απαιτούν επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης. Σαν εταιρεία διανομών που παραδίδει απευθείας από τα μικρότερα σημεία πώλησης μέχρι τα μεγαλύτερα, η παράδοση των προϊόντων στους πελάτες μας με υψηλά standards είναι σημαντική. Στα μεγάλα αστικά κέντρα και ολόκληρη την Κρήτη παραδίδουμε με τα δικά μας φορτηγά ή βαν.

Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα χρησιμοποιούμε μεταφορικές εταιρείες ή παραδίδουμε μέσω τοπικών συνεργατών μας με τους οποίους έχουμε εμπορική σχέση.

Ford Transit Van

Στο στόλο της εταιρείας Πήγασος ΑΕ, περιλαμβάνονται είκοσι Ford Transit, από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της μάρκας, τα οποία προσφέρουν στον πελάτη πλήθος επιλογών αμαξώματος, γραμμής κίνησης και ωφέλιμου βάρους. Τα συγκεκριμένα οχήματα στην έκδοση Transit Van 350M Trend 2.0TD130HP RWD, στην κατηγορία μικτού βάρους 3,5 τόνων δίνουν ωφέλιμο βάρος (με τον οδηγό) 1.250 κιλά και ωφέλιμο όγκο φόρτωσης 10,7 κυβικών. Εξοπλίζονται με τον 2λιτρο κινητήρα ecoblue στην έκδοση των 130 HP και με ροπή 385 Nm. Η κίνηση είναι στον πίσω άξονα και τη μετάδοσή της αναλαμβάνει ένα μηχανικό 6άρι κιβώτιο με το λεβιέ τοποθετημένο στην ιδανική θέση πάνω στο ταμπλό και με αθόρυβες, εύκολες αλλαγές.

Το μήκος του οχήματος είναι στα 5.531 χλσ., το πλάτος στα 2.112 και το ύψος στα 2.781 χλσ.

Μεγάλο είναι το άνοιγμα της συρόμενης πλαϊνής πόρτας που φτάνει τα 1.300 χλσ. όπως και της πίσω με πλάτος 1.565 χλσ. Τα φύλλα της οποίας συγκρατούνται σταθερά στις 90ο διευκολύνοντας τον οδηγό στη διαχείριση των προϊόντων και ιδιαίτερα στις παραδόσεις όπως στην περίπτωση της εταιρείας Πήγασος ΑΕ η οποία, με το στόλο των επαγγελματικών της αυτοκινήτων πραγματοποιεί πωλήσεις ex van στους πελάτες της.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι οικονομικό, με χαμηλή κατανάλωση (7,6 λίτρα στα 100 χλμ μικτού κύκλου) και μειωμένο λειτουργικό κόστος, χάρη στα μεγάλα διαστήματα service που φτάνουν στα 60.000 χιλιόμετρα ή στα δυο χρόνια (όποιο έλθει πρώτο).

Στο ίδιο τεύχος #360

PreviousNext