Τροχοί & TIR

Kässbohrer: Πορεία εξέλιξης 125 χρόνων

H Kässbohrer γιόρτασε πρόσφατα τα 125α γενέθλιά της, σε μία πορεία γεμάτη επιτυχίες και ευρεσιτεχνίες, που επηρέασαν την πορεία της βιομηχανίας των επαγγελματικών οχημάτων. Αποτελεί μία από τις παλα
Σάββατο 04/08/2018 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

H Kässbohrer γιόρτασε πρόσφατα τα 125α γενέθλιά της, σε μία πορεία γεμάτη επιτυχίες και ευρεσιτεχνίες, που επηρέασαν την πορεία της βιομηχανίας των επαγγελματικών οχημάτων.

Αποτελεί μία από τις παλαιότερες εταιρείες επικαθήμενων της Ευρώπης. Ιδρύθηκε από τον Karl Kässbohrer το 1893 στο Ουλμ της Γερμανίας και το 1907 είχε ήδη παραχθεί το πρώτο της αυτοκίνητο. Συνέχεια δόθηκε με την παραγωγή των πρώτων ρυμουλκούμενων 2x4 αξόνων. Τα πρώτα βυτιοφόρα οχήματα άρχισαν να κατασκευάζονται στις αρχές της δεκαετίας του '30.

Σημαντική χρονιά ήταν το 1931, όταν και η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Το πρώτο αφορούσε το πέταλο ζεύξης για τα επικαθήμενα που άνοιξε το δρόμο για τα 3-αξονικά οχήματα και το δεύτερο είχε να κάνει με την παραγωγή του πρώτου Low-bed 12 τόνων. Επιπλέον, η Kässbohrer άρχισε να παράγει τρέιλερ για ειδικά φορτία, όπως οι υγρές χημικές ουσίες και τα βαριά μη φυσιολογικά προϊόντα. Ακόμα, το 1938 κατασκευάστηκε η πρώτη πλατφόρμα χαμηλής φόρτωσης 40 τόνων και το 1953 το πρώτο τρέιλερ μεταφοράς σιλό με υδραυλικό σύστημα ανατροπής.

Σήμερα, η Kässbohrer έχει εμπορική παρουσία σε πάνω από 55 χώρες και η γκάμα προϊόντων της περιλαμβάνει κουρτίνες, βυτιοφόρα οχήματα, σιλό, πλατφόρμες χαμηλής φόρτωσης, πλαίσια φόρτωσης κοντέινερ, ψυγεία και ανατρεπόμενα. Η εταιρεία διαθέτει τέσσερα εργοστάσια, δύο στην Ευρώπη (Goch και Ulm Γερμανίας), ένα στη Ρωσία (Tula) και ένα στην Τουρκία (Adapazarı), που είναι και το μεγαλύτερο όλων.

PreviousNext