Τροχοί & TIR

Συνέντευξη: Emilio Parato και Ivan Blazek, Iveco Αυστρίας και ΚΑ Ευρώπης

Στο περίπτερο της Παύλος Ι. Κοντέλλης βρέθηκαν για την Transport Show 2018 ο κ. Emilio Parato, γενικός διευθυντής Iveco Αυστρίας και κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και ο κ. Ivan Blazek υπεύθυνος p
Πέμπτη 08/11/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Στο περίπτερο της Παύλος Ι. Κοντέλλης βρέθηκαν για την Transport Show 2018 ο κ. Emilio Parato, γενικός διευθυντής Iveco Αυστρίας και κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και ο κ. Ivan Blazek υπεύθυνος product marketing για τις ίδιες χώρες.

Στο περιθώριο της διοργάνωσης, μας εξήγησαν τη στρατηγική της Iveco για τη χώρα μας: «Συνεργαζόμαστε με την Κοντέλλης πολλά χρόνια. Φυσικά ήρθαμε με αφορμή την έκθεση Transport Show 2018, αλλά και για τον σχεδιασμό της στρατηγικής μας για την Ελλάδα για το 2019. Τα οχήματα φυσικού αερίου Daily και Eurocargo στο περίπτερό μας δεν βρέθηκαν τυχαία εδώ, αλλά γιατί επιτύχαμε να πουλήσουμε CNG Iveco στην Ελλάδα. Όπως είδατε και στην έκθεση IAA στο Αννόβερο, όπου επιδείξαμε αποκλειστικά επαγγελματικά οχήματα με εναλλακτικά καύσιμα, επενδύουμε μεγάλα ποσά στην εξέλιξη οχημάτων με καύσιμο CNG και LNG. Όχι για το «θεαθήναι», αλλά γιατί πουλάμε τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον κατασκευαστή και είναι κεντρική επιλογή της εταιρικής μας φιλοσοφίας.

Είμαστε και θέλουμε να παραμείνουμε ηγέτες στη βιώσιμη οδική Μεταφορά, και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε. Φυσικά το ίδιο επενδύουμε και σε συμβατικούς πετρελαιοκινητήρες, απλά θέλουμε να επιταχύνουμε το ρυθμό της μετάβασης σε πιο «καθαρά» καύσιμα. Ειδικά σε μεγαλουπόλεις όπως η Αθήνα, πρέπει το φυσικό αέριο, με την υποστήριξη των τοπικών αρχών και συνεργατών όπως η ΔΕΠΑ, να αποκτήσει μεγάλα μερίδια στον στόλο των κυκλοφορούντων οχημάτων.

Στη μεταφορά μεγάλων αποστάσεων, το LNG είναι η πλέον πρόσφορη εναλλακτική, το δίκτυο πρατηρίων είναι ακόμη μικρό, τους τελευταίους όμως μήνες, αναπτύσσεται ταχέως, και έχουμε συνεργασίες με παραγωγούς και διανομείς. Αγορά για φορτηγά LNG υπάρχει –φέτος, μόνο εμείς ταξινομήσαμε 1.500 μονάδες και του χρόνου αναμένουμε τουλάχιστον 3.000, και σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, θα διπλασιάζουμε την παραγωγή κάθε χρόνο».

Στο ίδιο τεύχος #367

PreviousNext