Τροχοί & TIR

Νέο Ram Heavy Duty: Το πιο δυνατό pick-up του κόσμου (+video)

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που μετρά ήδη 30 χρόνια ζωής, η Cummins έδωσε στη Ram το νέο κινητήρα I-6 Turbo Diesel των 6,7 λίτρων, ο οποίος -αν και εξακύλινδρος- αποδίδει ροπή που φτάνει μέχρι τα 1.
Τρίτη 29/01/2019 - 12:47
Κοινοποίηση στα Social Media
Το νέο Ram Heavy Duty παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (NAIAS).
Το νέο Ram Heavy Duty παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (NAIAS).

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που μετρά ήδη 30 χρόνια ζωής, η Cummins έδωσε στη Ram το νέο κινητήρα I-6 Turbo Diesel των 6,7 λίτρων, ο οποίος -αν και εξακύλινδρος- αποδίδει ροπή που φτάνει μέχρι τα 1.356 Nm!

Ο εν λόγω κινητήρας τοποθετήθηκε κάτω από το καπό του θηριώδους νέου Ram Heavy Duty, το οποίο δεν είναι μόνο το πιο δυνατό pick-up της αγοράς, αλλά και το πιο ικανό επαγγελματικό «εργαλείο», χάρη στο ωφέλιμο φορτίο των σχεδόν 3,5 τόνων, αλλά και της ελκτικής δύναμής του, η οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή ανέρχεται σε 15,9 τόνους (τεχνική ικανότητα).

Ο νέος κινητήρας της Cummins, προσφέρεται σε δύο εκδόσεις απόδοσης. Η μικρή (Standard Output Turbo Diesel) έχει ισχύ 370 ίππων στις 2.800 σ.α.λ. και ροπή 1.152 Nm στις 1.700 σ.α.λ. και συνεργάζεται με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο 68RFE.

Έξι σχέσεις μετάδοσης έχει και το αυτόματο κιβώτιο Aisin AS69RC που συνοδεύει την κορυφαία έκδοση του κινητήρα (High Output Turbo Diesel), η οποία αποδίδει ισχύ 400 ίππων στις 2.800 σ.α.λ. και ροπή 1.356 Nm στις 1.800 σ.α.λ.

Βασική επιλογή κινητήρα για το νέο Ram Heavy Duty είναι ο κλασικός βενζινοκινητήρας HEMI V8 των 6,4 λτ., ο οποίος αποδίδει 410 ίππους ισχύος στις 5.600 σ.α.λ. και 582 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Ο εν λόγω κινητήρας διαθέτει τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων και στο αμερικάνικο pick-up συνεργάζεται με το καινούργιο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο TorqueFlite 8HP75.

Οι τεχνικές αναβαθμίσεις του νέου Ram Heavy Duty, όμως, δεν περιορίζονται στην προσθήκη νέων κινητήρων και κιβωτίων. Επιπροσθέτως, η ανασχεδιασμένη ανάρτηση αποτελείται από αμορτισέρ ενεργούς απόσβεσης FRD (Frequency Response Damping), με την πίσω αεροανάρτηση «Active-Level» να προσφέρει πλέον τη λειτουργία χαμηλώματος της καρότσας (Bed Lowering Mode). Αναβαθμισμένο σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο εμφανίζεται το σύστημα πέδησης και επιπλέον τη βελτιωμένη ακαμψία του αμαξώματος υπόσχεται το πλαίσιο από υψηλής αντοχής χάλυβα.

Σημαντικά αναβαθμισμένη -τόσο ποιοτικά όσο και αισθητικά- είναι και η καμπίνα επιβατών του Ram Heavy Duty, όπου έχει τοποθετηθεί νέος πίνακας οργάνων, αλλά και το προηγμένο σύστημα infotainment «Uconnect 4C NAV», που συνεργάζεται με οθόνη αφής 12 ιντσών στην οποία απεικονίζονται και οι ενδείξεις της κάμερας των 360ο. Στον εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνεται και το κορυφαίο ηχοσύστημα της Harman Kardon των 750 watt, που διαθέτει 17 ηχεία, ανάμεσά τους και ένα 8ίντσο subwoofer. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως προσφέρονται 12 διαφορετικές διαμορφώσεις αποθήκευσης στην επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα. Πρέπει να σημειωθεί, τέλος, πως στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται περισσότερα από 100 συστήματα ασφάλειας, όπως το ενεργό cruise control, η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, κ.α.

Video URL

Διαβάστε επίσης

Η ναυαρχίδα της Βέλγικης εταιρείας, το διώροφο Vanhool TDX  27 Astromega

.

Το ΜΑΝ με τον αρχικό χρωματισμό του και τα γνήσια ανταλλακτικά του.

daf

Το περίπτερο της πολωνικής εταιρείας Solaris, το Solaris  Urbino 18 Electric και το Solaris Urbino 18 Hydrogen.

Το νέο VW ID. Buzz GTX θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από το καλοκαίρι του 2024. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες έχουν συνολική απόδοση 250 Kw (340 ίπποι).

PreviousNext