Τροχοί & TIR

Γερμανία – Κίνα σε 12 ημέρες

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η πρώτη μεταφορά TIR από την Ευρώπη στην Κίνα, με το ταξίδι των 7.400 χλμ. που ξεκίνησε από τη Γερμανία και κατέληξε στο κινέζικο λιμάνι του Khorgos, να διαρκεί μόλις 12 ημέρες
Πέμπτη 21/03/2019 - 11:45
Κοινοποίηση στα Social Media
Το ταξίδι των 7.400 χλμ. που ξεκίνησε από τη Γερμανία και κατέληξε στο κινέζικο λιμάνι του Khorgos, διήρκεσε μόλις 12 ημέρες και ολοκληρώθηκε δίχως διακοπές ή τελωνειακά ζητήματα.
Το ταξίδι των 7.400 χλμ. που ξεκίνησε από τη Γερμανία και κατέληξε στο κινέζικο λιμάνι του Khorgos, διήρκεσε μόλις 12 ημέρες και ολοκληρώθηκε δίχως διακοπές ή τελωνειακά ζητήματα.

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η πρώτη μεταφορά TIR από την Ευρώπη στην Κίνα, με το ταξίδι των 7.400 χλμ. που ξεκίνησε από τη Γερμανία και κατέληξε στο κινέζικο λιμάνι του Khorgos, να διαρκεί μόλις 12 ημέρες και να ολοκληρώνεται δίχως διακοπές ή τελωνειακά ζητήματα.

Το φορτηγό TIR μάρκας ΜΑΝ, ξεκίνησε το μακρύ του ταξίδι σε δύσκολες χειμερινές συνθήκες, μεταφέροντας 12 τόνους λιπαντικών αυτοκινήτων. Από τη Γερμανία πέρασε στην Πολωνία και έφτασε στην Κίνα μέσω Λευκορωσίας, Ρωσίας και Καζακστάν. Το εν λόγω ταξίδι έγινε σε συνέχεια της πρώτης περυσινής μεταφοράς TIR από την Κίνα στην Ευρώπη (Khorgos – Πολωνία), το οποίο είχε μήκος 7.000 χλμ. και είχε διαρκέσει 13 ημέρες. Η πρώτη μεταφορά TIR από την Ευρώπη στην Κίνα, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Μεταφορέων (IRU), σε συνεργασία με τις εταιρείες logistics, CEVA και Alblas.

Σημειώνεται, πως οι μεταφορές TIR κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού, προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για την τόνωση του διεθνούς εμπορίου, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι οδικές μεταφορές Κίνας - Ευρώπης υπό το καθεστώς TIR θα μπορούσαν να συμβάλουν στον περιορισμό του κόστους των door-to-door μεταφορών έως και κατά 50% σε σχέση με τις μεταφορές από αέρα, αλλά και στην επίσπευση της διαδικασίας παράδοσης κατά τουλάχιστον δέκα ημέρες, σε σύγκριση με τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο το Καζακστάν και η Κίνα άνοιξαν τη διέλευση των συνόρων στο Khorgos, προκειμένου να ενισχύσουν τις μεταφορές και το εμπόριο κατά μήκος του νέου αυτοκινητοδρόμου μήκους 8.445 χλμ., που ενώνει τη Δυτική Κίνα με τη Δυτική Ευρώπη. Σήμερα, 76 συμβαλλόμενα μέρη σε όλο τον κόσμο έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση TIR του ΟΗΕ, η οποία χρησιμοποιείται από περισσότερες από 34.000 μεταφορικές εταιρείες και εταιρείες logistics.

PreviousNext