Τροχοί & TIR

TIR στο Δρόμο του Μεταξιού

Σε μια ιστορική στιγμή για τις μεταφορές στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας, το πρώτο φορτηγό TIR βρέθηκε στο Δρόμο του Μεταξιού, περνώντας τα σύνορα Κίνας και Καζακστάν, ως αποτέλεσμα της πρόσφατης
Τετάρτη 04/07/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε μια ιστορική στιγμή για τις μεταφορές στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας, το πρώτο φορτηγό TIR βρέθηκε στο Δρόμο του Μεταξιού, περνώντας τα σύνορα Κίνας και Καζακστάν, ως αποτέλεσμα της πρόσφατης προσχώρησης της Κίνας στη διεθνή σύμβαση TIR.

Το φορτηγό που ανήκει στη μεταφορική εταιρεία Khozu-Avto KZ, πέρασε τα σύνορα στον τελωνιακό σταθμό του Khorgos, ο οποίος αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους στην προσπάθεια αναβίωσης του θρυλικού Δρόμου του Μεταξιού.

Στο επόμενο διάστημα θα δούμε περαιτέρω μεταφορές TIR κατά μήκος αυτής της διαδρομής, αλλά και επέκταση των σημείων διέλευσης των συνόρων στην περιοχή, που θα λειτουργήσουν ως βασικές εμπορικές πύλες προς την Ευρασία και την Ευρώπη. Τέλος, η Διεθνής Ένωση Μεταφορέων (IRU) ενθαρρύνει τους μεταφορείς να δοκιμάσουν και άλλες διαδρομές στα σύνορα Κίνας-Μογγολίας και Κίνας-Κιργιζίας (γνωστή και ως Κιργιστάν), που είναι επίσης ανοικτά στο σύστημα ΤΙR.

PreviousNext