Τροχοί & TIR

Ανύψωση πτερυγίων ανεμογεννήτριας

«BladeMAX 650» ονομάζεται το νέο μηχάνημα ανύψωσης πτερυγίων ρότορα για ανεμογεννήτριες, που δημιούργησε η εταιρεία Cometto, μέλος του ομίλου Faymonville Group. Έχει τη δυνατότητα να δεχθεί φορτίο 6
Πέμπτη 18/07/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«BladeMAX 650» ονομάζεται το νέο μηχάνημα ανύψωσης πτερυγίων ρότορα για ανεμογεννήτριες, που δημιούργησε η εταιρεία Cometto, μέλος του ομίλου Faymonville Group.

Έχει τη δυνατότητα να δεχθεί φορτίο 650 τόνων, μεταφέροντας τα πτερύγια μεγάλων ανεμογεννητριών με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να οδηγηθούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε δασικές ή κατοικημένες περιοχές, σε στενά δρομάκια ή σε ορεινές τοποθεσίες.

Αναλυτικότερα, το BladeMAX 650 της Cometto επιτρέπει την ανύψωση των πτερυγίων σε γωνία έως και 90ο , αλλά και την περιστροφή τους κατά 360ο γύρω από τον άξονά τους, χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα, ο οποίος είναι τοποθετημένος σε αυτοκινούμενο όχημα ή μεταξύ των αρθρωτών γραμμών άξονα. Υπάρχει και η επιλογή για έναν τρίτο κατακόρυφο άξονα περιστροφής, ο οποίος επιτρέπει επιπλέον μια πλευρική γωνία περιστροφής 20ο , κάτι που συχνά επιλέγεται για χρήση σε κατοικημένες περιοχές.

Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του BladeMAX είναι η πατενταρισμένη κινηματική κλίση, χάρη στην οποία το κέντρο βάρους παραμένει σταθερό όταν το πτερύγιο μετακινείται από την κάθετη στην οριζόντια θέση. Επιπλέον, εξασφαλίζει πως το συνολικό ύψος της κατασκευής παραμένει αρκετά χαμηλό. Η σταθερότητα των χειρισμών διασφαλίζεται από το επίσης πατενταρισμένο σύστημα ελέγχου σταθερότητας, μέσω του οποίου τα δεδομένα από διάφορους αισθητήρες συλλέγονται και αποστέλλονται στην κεντρική μονάδα ελέγχου προς επεξεργασία. Όλες οι πληροφορίες που αφορούν στην ασφάλεια παρακολουθούνται συνεχώς και ο χειριστής λαμβάνει ένα σήμα μόλις πλησιάσουν τις κρίσιμες τιμές.

Συνολικά, η αλληλεπίδραση ηλεκτρονικών, υδραυλικών συστημάτων και οπτικοποίησης αυξάνει την ασφάλεια όταν μετατόπιζεται το κέντρο βάρους κατά τη μετακίνηση των λεπίδων. Έτσι το BladeMAX αποφεύγει την τοποθέτηση αντίβαρων που προσθέτουν αρκετούς τόνους βάρους, μειώνοντας αντίστοιχα το ωφέλιμο φορτίο.

PreviousNext