Τροχοί & TIR

Ενδιαφέρον Ιταλών για βιομεθάνιο

Ένα μνημόνιο κατανόησης για την ανάπτυξη του βιομεθανίου στον τομέα των μεταφορών της Ιταλίας υπογράφηκε πρόσφατα στη Ρώμη. Τα συμβαλλόμενα μέρη είναι η Confagricoltura (Γενική Συνομοσπονδία Ιταλική
Τετάρτη 24/07/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Ο κινητήρας φυσικού αερίου, Cursor 13 Natural Gas, της FPT Industrial.
Ο κινητήρας φυσικού αερίου, Cursor 13 Natural Gas, της FPT Industrial.

Ένα μνημόνιο κατανόησης για την ανάπτυξη του βιομεθανίου στον τομέα των μεταφορών της Ιταλίας υπογράφηκε πρόσφατα στη Ρώμη.

Τα συμβαλλόμενα μέρη είναι η Confagricoltura (Γενική Συνομοσπονδία Ιταλικής Γεωργίας), η CIB (Ιταλική Κοινοπραξία Βιοαερίου), η ΕΝΙ, η Snam και τρεις μάρκες του ομίλου CNH Industrial, οι FΡΤ Industrial, New Holland Agriculture και IVECO. Η συμμετοχή της FPT Industrial ήταν απόλυτα επιβεβλημένη, καθώς η εταιρεία αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο Ευρωπαίο κατασκευαστή κινητήρων φυσικού αερίου για βιομηχανικά οχήματα και εφαρμογές, ενώ η New Holland Agriculture παρουσίασε πρόσφατα ένα πρωτότυπο τρακτέρ φυσικού αερίου, το οποίο θα επιτρέπει σε έναν γεωργό που παράγει βιομεθάνιο από βιομάζα αποβλήτων, να καταστήσει το αγρόκτημά του ενεργειακά αυτόνομο, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 .

Στο ίδιο τεύχος #375

PreviousNext