Τροχοί & TIR

Ξεκίνησαν μεταφορές με το Scania «e-road»

Το πρώτο «e-road» φορτηγό της Γερμανίας, ένα υβριδικό Scania R 450, απέκτησε πρόσφατα η μεταφορική εταιρεία Spedition Schanz, προκειμένου να μεταφέρει καθημερινά 100 με 150 τόνους μπογιάς από το Ode
Δευτέρα 16/09/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το πρώτο «e-road» φορτηγό της Γερμανίας, ένα υβριδικό Scania R 450, απέκτησε πρόσφατα η μεταφορική εταιρεία Spedition Schanz, προκειμένου να μεταφέρει καθημερινά 100 με 150 τόνους μπογιάς από το Odenwald στη Φρανκφούρτη.

Μέρος του δρομολογίου του υβριδικού τράκτορα είναι ο ηλεκτροφόρος αυτοκινητόδρομος «eΗighway» στην Έσση, ένα τμήμα μήκους 5 χλμ. κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου A5 (A5 Autobahn), όπου έχουν τοποθετηθεί εναέριες ηλεκτρικές γραμμές και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου. Τα φορτηγά που εισέρχονται στο εν λόγω κομμάτι του δρόμου, συνδέονται μέσω παντογράφου της Siemens με τα καλώδια και έτσι κινούνται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Σημειώνεται, πως μετά από τον πιλοτικό ηλεκτρικό αυτοκινητόδρομο της Έσσης, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα δοκιμές, μία στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και μία στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Η Scania είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής για τις δοκιμές, που χρηματοδοτούνται από το γερμανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας. Τους επόμενους μήνες, θα παραδοθούν τέσσερα ακόμη υβριδικά φορτηγά για το πιλοτικό έργο στην Έσση.

PreviousNext