Τροχοί & TIR

Το νέο Opel Combo Cargo 4x4

Η Opel δημιούργησε μια τετρακίνητη έκδοση του νέου Combo Cargo, η οποία απευθύνεται σε πελάτες που έχουν αυξημένες ανάγκες πρόσφυσης από το όχημά τους. Το σύστημα επιλεκτικής τετρακίνησης δημιουργήθ
Δευτέρα 06/01/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Opel δημιούργησε μια τετρακίνητη έκδοση του νέου Combo Cargo, η οποία απευθύνεται σε πελάτες που έχουν αυξημένες ανάγκες πρόσφυσης από το όχημά τους.

Το σύστημα επιλεκτικής τετρακίνησης δημιουργήθηκε ειδικά για το μοντέλο από την εταιρεία Dangel που εδρεύει στην περιοχή της Αλσατίας. Αυτό, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος έως και κατά 110 χλστ., αναβαθμίζει σημαντικά τις off road δυνατότητες του μικρού βαν της Opel.

Αναλυτικότερα, ο οδηγός μέσω περιστροφικού διακόπτη μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία «ECO 2WD» ώστε να έχει στη διάθεσή του ένα προσθιοκίνητο όχημα χαμηλής κατανάλωσης. Σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτούν, μπορεί να επιλεγεί η λειτουργία «AUTO 4WD», κάτι που δύναται να γίνει και εν κινήσει. Σε αυτή την περίπτωση, μόλις οι εμπρόσθιοι τροχοί αρχίσουν να χάνουν την πρόσφυσή τους, ένα μέρος της ροπής κατανέμεται στον οπίσθιο άξονα. Μάλιστα, για τα ακόμα πιο δύσκολα, υπάρχει και η επιλογή «R. LOCK», μέσω της οποίας κλειδώνει ο πίσω άξονας. Μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού του οχήματος, αποτελεί το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Κανονικά, το νέο Opel Combo Cargo 4x4 διατίθεται με προστατευτικές ποδιές για τον κινητήρα και το κιβώτιο, έχοντας μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 90 χλστ., σε σχέση με τις συμβατικές του εκδόσεις. Προαιρετικά μπορεί να προστεθεί προστασία για το ντεπόζιτο καυσίμων και τον πίσω άξονα, αλλά και να ανέβει η εδαφική ανοχή κατά 20 επιπλέον χιλιοστά (σύνολο 110 χλστ.), φτάνοντας συνολικά στα 205 χλστ. Η γωνία προσέγγισης εμποδίου ορίζεται στις 26,6ο και η γωνία διαφυγής στις 38,3ο. Η γωνία ράμπας είναι στις 26ο και η μέγιστη κλίση ανάβασης είναι στις 41ο.

Σημειώνεται πως το τετρακίνητο Combo Cargo έχει μήκος έως και 4.753 χλστ. και μήκος χώρου φόρτωσης έως και 3.440 χλστ. Προσφέρει ωφέλιμο φορτίο μέχρι και 880 κιλών και εξοπλίζεται με όλα τα επικουρικά συστήματα ασφαλείας (Advanced Driver Assistance Systems) της Opel. Ανάμεσά τους συναντάμε τα Automatic Cruise Control, Driver Drowsiness Alert, Forward Collision Alert με Pedestrian Detection και Automatic Emergency Braking, Side Blind Spot Alert και Head-up Display.

PreviousNext