Τροχοί & TIR

Ήρεμη Δύναμη

Γιάννη αύριο θα έρθω να φωτογραφίσουμε το φορτηγό σου. Ό,τι ώρα θέλεις Παύλο, είσαι ευπρόσδεκτος. Πού θα το φωτογραφίσουμε; Έλα εσύ και θα πάμε σε αρκετά μέρη. Πράγματι, ανέβηκα στη Βέροια και ο Γιά
από Παύλος Μαυρομύτης | Πέμπτη 06/02/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Ξεχωριστή αντίθεση δημιουργούν οι κόκκινες πινελιές επάνω στο λευκό χρώμα του τράκτορα.
Ξεχωριστή αντίθεση δημιουργούν οι κόκκινες πινελιές επάνω στο λευκό χρώμα του τράκτορα.

Γιάννη αύριο θα έρθω να φωτογραφίσουμε το φορτηγό σου. Ό,τι ώρα θέλεις Παύλο, είσαι ευπρόσδεκτος. Πού θα το φωτογραφίσουμε; Έλα εσύ και θα πάμε σε αρκετά μέρη. Πράγματι, ανέβηκα στη Βέροια και ο Γιάννης με πήγε παντού. Σε βουνά, σε μαγευτικά σημεία δίπλα από τον ποταμό Αλιάκμονα, στον κάμπο της Ημαθίας, όπου ήθελα.

Το είπε και το έκανε ο Γιάννης. Αυτό άλλωστε είναι ένα μέρος της δουλειάς μας το οποίο μας συναρπάζει και δεν το αλλάζουμε με τίποτα. Να συναντούμε ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν το φορτηγό πραγματικά. Να τους προτείνουμε να φωτογραφίσουμε το φορτηγό τους και να το γουστάρουν όσο και εμείς. Ο Γιάννης είναι μια τέτοια περίπτωση ανθρώπου και το αποτέλεσμα της φωτογράφισης μας δικαίωσε με το παραπάνω.

Με ποντιακά στη διαπασών

Επιβιβαζόμαστε στην καμπίνα του Scania R και ξεκινούμε την περιπλάνησή μας στο νομό Ημαθίας για να βρούμε το ιδανικό σημείο για φωτογράφιση. Πρώτη επιλογή μας αποτελεί η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βέροια, με τη μαγευτική θέα προς τον ποταμό Αλιάκμονα. Η καλύτερη συντροφιά μας είναι τα ποντιακά τραγούδια που επιλέγει ο Γιάννης στο ραδιόφωνο καθώς επίσης ο ήχος από την ελευθέρας εξάτμιση. Για να είμαστε ειλικρινείς η εξάτμιση βγάζει έναν γλυκό και μπάσο θόρυβο ο οποίος αποτελεί μέρος της V8 συμφωνίας! Παράλληλα συνομιλούμε με τον Γιάννη για τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του, το Volvo που είχε, αλλά και την τωρινή μεγάλη του αγάπη, το Scania. Ο ίδιος συνεχίζει το επάγγελμα από τον πατέρα του, Μιχάλη Μοσχοφίδη, ο οποίος τον έπαιρνε από μικρή ηλικία μαζί του στα ταξίδια. Έμαθε τα πάντα γύρω από το φορτηγό και με την ενηλικίωσή του άνοιξε τα δικά του επαγγελματικά φτερά.

Παράλληλα χαζεύουμε την καμπίνα του R η οποία είναι φτιαγμένη από τον Δημήτρη Μυστιλίδη στη Βέροια. Το έμπειρο χέρι του μάστορα για ακόμη μια φορά έκανε τα μαγικά του φτιάχνοντας μια ταπετσαρία πραγματικό κόσμημα.

Η μέρα φεύγει, η νύχτα έρχεται, οπότε, πριν απαθανατίσουμε το εργαλείο με το βραδινό του φωτισμό, θα κάνουμε μια ακόμη στάση, με φόντο τον κάμπο της Βέροιας. Το R του Γιάννη έχει κάτι που μας αρέσει πολύ και μπορούμε να πούμε ότι είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό. Με λίγα πράγματα επάνω του, είναι όμορφο. Δεν έχει κάνει υπερβολές, δεν χρησιμοποίησε πολλά αξεσουάρ και όμως το φορτηγό του είναι τούμπανο, όπως συνηθίζει να λέει. Στην επιτυχία αυτή σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η διχρωμία λευκού, σε συνδυασμό με τις πινελιές κόκκινου σε διάφορα σημεία του. Επιπλέον, τα ανοξείδωτα, όπως το μπαράκι και η εξάτμιση, ολοκληρώνουν με επιτυχία το όμορφο θέαμα.

Σχετικά με τον τίτλο του άρθρου, «Ήρεμη δύναμη», να τονίσουμε ότι αυτός προκύπτει από τις πολλές αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στον κινητήρα του R αυξάνοντας τη δύναμή του, τη στιγμή που το αυτοκίνητο δείχνει να κινείται ήρεμα στους αυτοκινητόδρομους.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι την παρέα μας πλαισίωνε ο κουμπάρος του Γιάννη, ο Δημήτρης Παραστατίδης με το επίσης προσεγμένο Scania του το οποίο θα παρουσιάσουμε σε επόμενο τεύχος.

Στο ίδιο τεύχος #382

PreviousNext