Τροχοί & TIR

Ρομπότ καθαρισμού αποθήκης από τη DHL (+VIDEO)

«Neo» ονομάζονται τα ρομπότ της εταιρείας τεχνολογίας Avidbots, που θα αναλάβουν τον καθαρισμό των πατωμάτων σε πολλές, από τις χιλιάδες αποθήκες που διαθέτει παγκοσμίως η DHL. «Τα ρομπότ καθαρισμού
Δευτέρα 27/07/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

«Neo» ονομάζονται τα ρομπότ της εταιρείας τεχνολογίας Avidbots, που θα αναλάβουν τον καθαρισμό των πατωμάτων σε πολλές, από τις χιλιάδες αποθήκες που διαθέτει παγκοσμίως η DHL.

«Τα ρομπότ καθαρισμού δαπέδων, ενώ αποτελούν μια απλή καινοτομία, μειώνουν έως και κατά 80% το χρόνο που απαιτείται για αυτή τη διαδικασία, δίνοντας τη δυνατότητα στο προσωπικό μας για να ασχοληθεί με εργασίας υψηλότερης προστιθέμενης αξίας. Παράλληλα προωθεί την ατζέντα ψηφιοποίησης της στρατηγικής μας για το 2025», τόνισε ο επικεφαλής καινοτομιών της DHL, Matthias Heutger.

Σημειώνεται πως το «Neo» έχει ήδη παρουσία σε πολλές αποθήκες και έχει εξελιχθεί ειδικά για αυτά τα δυναμικά περιβάλλοντα. Χρησιμοποιώντας προηγμένους αισθητήρες 3D, κάμερες και Τεχνητή Νοημοσύνη, πλοηγείται αυτόνομα σε αποθήκες, εντοπίζοντας και αποφεύγοντας αυτόματα εμπόδια όπως ανθρώπους, κουτιά, περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα και άλλα ρομπότ.

Σύμφωνα με την Avidbots, το Neo είναι το μοναδικό πλήρως αυτόνομο ρομπότ καθαρισμού της αγοράς, που λειτουργεί στο δυναμικό περιβάλλον μιας αποθήκης, όπου άνθρωποι, μηχανές και φορτία συνεχώς κινούνται. Αντιθέτως, τα υπόλοιπα είναι μηχανικά μοντέλα που διαθέτουν λογισμικό με ορισμένες προγραμματισμένες διαδρομές.

Αξίζει να αναφερθεί, πως τα Neo εκτός από τις αποθήκες, χρησιμοποιούνται επί του παρόντος σε μια σειρά από αεροδρόμια, σταθμούς τρένων, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα και εργοστάσια. Σημειώνεται, τέλος, πως η νέα συνεργασία της DHL και της Avidbots βασίζεται σε μια προηγούμενη που είχε υπογραφεί πέρυσι και αφορούσε στη Βόρεια Αμερική.

Video URL
PreviousNext