Τροχοί & TIR

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της WABCO από τη ZF

Η ZF Friedrichshafen AG ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά της WABCO, έχοντας λάβει έγκριση από όλες τις απαιτούμενες ρυθμιστικές αρχές. Στο μέλλον, η WABCO θα λειτουργεί ως το ανεξάρτητο τμήμα «Com
Τρίτη 11/08/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ZF Friedrichshafen AG ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά της WABCO, έχοντας λάβει έγκριση από όλες τις απαιτούμενες ρυθμιστικές αρχές.

Στο μέλλον, η WABCO θα λειτουργεί ως το ανεξάρτητο τμήμα «Commercial Vehicle Control Systems», αποτελώντας το δέκατο τμήμα της ZF. Το νεοσυσταθέν τμήμα θα απασχολεί 12.000 άτομα σε 45 διαφορετικές περιοχές και θα έχει ως επικεφαλής τον Fredrik Staedtler, ο οποίος έως τώρα ηγείτο του τμήματος Commercial Vehicle Technology της ZF.

Το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο του νέου τμήματος, θα περιλαμβάνει συμβατικές και ηλεκτρικές γραμμές κίνησης, εξαρτήματα πλαισίου, μια ολοκληρωμένη γκάμα αισθητήρων, καθώς και προηγμένα συστήματα πέδησης, διεύθυνσης και υποστήριξης οδηγού. Επιπρόσθετα, η ZF μπορεί να προσφέρει λύσεις ψηφιακής διαχείρισης στόλων και ένα ευρύ παγκόσμιο δίκτυο υπηρεσιών aftermarket για επαγγελματικά οχήματα.

«Ο συνδυασμός αυτών των δύο επιτυχημένων επιχειρήσεων θα φέρει μια νέα διάσταση στην τεχνολογία των επαγγελματικών οχημάτων. Χάρη στα πλήρη χαρτοφυλάκια και τις ικανότητές μας, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες για τους κατασκευαστές και τους στόλους παγκοσμίως. Με αυτόν τον τρόπο, διαμορφώνουμε ενεργά το μέλλον της μεταβαλλόμενης βιομηχανίας των μεταφορών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ZF, Wolf-Henning Scheider.

PreviousNext