Τροχοί & TIR

Η ZF εξαγοράζει τη WABCO: Δημιουργείται παγκόσμιος κολοσσός

Η ZF Friedrichshafen AG ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την εξαγορά της WABCO, πληρώνοντας σε μετρητά 136,50 δολάρια ανά μετοχή (συνολικό κόστος πάνω από 7 δισ. δολάρια). Η σχεδιαζ
Δευτέρα 08/04/2019 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η ZF Friedrichshafen AG ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την εξαγορά της WABCO, πληρώνοντας σε μετρητά 136,50 δολάρια ανά μετοχή (συνολικό κόστος πάνω από 7 δισ. δολάρια).

Η σχεδιαζόμενη εξαγορά έχει εγκριθεί από τους επικεφαλής των δύο εταιρειών και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2020. Τότε, οι δύο κολοσσοί, θα αποτελέσουν από κοινού έναν παγκόσμιο πάροχο ολοκληρωμένων συστημάτων για επαγγελματικά οχήματα, δημιουργώντας μια εταιρεία που θα πραγματοποιεί ετήσιες πωλήσεις περίπου 40 δισ. ευρώ.

Η προγραμματισμένη εξαγορά αποτελεί μέρος της στρατηγικής «Next Generation Mobility» της ZF και έχει ως στόχο να επεκτείνει την τεχνογνωσία της εταιρείας για να συμπεριλάβει για πρώτη φορά λύσεις φρένων επαγγελματικών οχημάτων, τα οποία διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο για τον έλεγχο των αυτοματοποιημένων λειτουργιών οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των χειρισμών πέδησης έκτακτης ανάγκης των φορτηγών και των ρυμουλκουμένων. Μετά την εξαγορά, οι πελάτες και των δύο εταιρειών θα έχουν έναν συνεργάτη της ZF που θα τους προσφέρει μια πλήρως ολοκληρωμένη προσέγγιση συστημάτων, νέες γραμμές κίνησης για ηλεκτρικά οχήματα και λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης. Ο συνδυασμός των δύο επιχειρήσεων, αναμένεται να επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη των αυτόνομων επαγγελματικών οχημάτων, μειώνοντας την εξάρτηση της ZF από τον οικονομικό κύκλο της βιομηχανίας επιβατικών αυτοκινήτων.

Επιπλέον, η στρατηγική εξαγορά της WABCO είναι σύμφωνη με το στόχο της ZF να αναπτύξει και να παραδώσει τεχνολογικές λύσεις που καθιστούν τα αυτοκίνητα και τα επαγγελματικά οχήματα ικανά να «βλέπουν», να «σκέφτονται» και να «ενεργούν», προκειμένου να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων και να αυξήσουν την προσφερόμενη οδική ασφάλεια. Έτσι, ενώ η ZF διαθέτει ήδη συστήματα αισθητήρων και τεχνολογίες πληροφορικής που επιτρέπουν σε ένα επαγγελματικό όχημα να «βλέπει» και να «σκέφτεται», μαζί με την WABCO θα του δώσει τη δυνατότητα και να «ενεργεί».

PreviousNext