Τροχοί & TIR

Αναβαθμίζει το σύστημα διαχείρισης στόλου η ΜΑΝ

Νέες λειτουργίες και αυξημένες δυνατότητες προσφέρει η MAN DigitalServices στο σύστημα συνδεσιμότητας που φέρουν ως στάνταρ όλα τα φορτηγά ΜΑΝ, τα οποία εδώ και τρία χρόνια εξοπλίζονται με τη συσκευ
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Παρασκευή 23/10/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Νέες λειτουργίες και αυξημένες δυνατότητες προσφέρει η MAN DigitalServices στο σύστημα συνδεσιμότητας που φέρουν ως στάνταρ όλα τα φορτηγά ΜΑΝ, τα οποία εδώ και τρία χρόνια εξοπλίζονται με τη συσκευή «RIO Box», προκειμένου να συνδέονται με την πλατφόρμα «RIO» του ομίλου TRATON, μέσω της οποίας οι υπεύθυνοι στόλου έχουν τον πλήρη έλεγχο των οχημάτων τους.

Υπενθυμίζεται πως με την αγορά του φορτηγού και την εγγραφή στην πλατφόρμα RIO, ενεργοποιείται δωρεάν το βασικό πακέτο «MAN Essentials», με το οποίο η θέση του οχήματος μεταδίδεται κάθε 15 λεπτά. Ο fleet manager έχει επιπλέον στη διάθεσή του, μια σειρά από πληροφορίες όπως οι χρόνοι οδήγησης και ανάπαυσης των οδηγών, αλλά και τη μέση κατανάλωση των φορτηγών.

Από εκεί και πέρα, το «MAN Perform» παρακολουθεί την απόδοση των οδηγών, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο αποτελεσματικά και με τι βαθμό περιβαλλοντικής συνείδησης, ελέγχουν τα φορτηγά τους. Οι διαχειριστές του στόλου λαμβάνουν μια λεπτομερή επισκόπηση της συμπεριφοράς των οδηγών τους στον δρόμο και επιπλέον είναι σε θέση να συγκρίνουν το στιλ οδήγησης και την απόδοση των οδηγών τους. Ακόμα, μέσω της υπηρεσίας «MAN Connected CoDriver», ο κάθε οδηγός μπορεί να δημιουργήσει το δικό του οδηγικό «προφίλ», αλλά και να εκπαιδεύεται ζωντανά μέσω τηλεφώνου απευθείας στον χώρο εργασίας του, με τη βοήθεια ενός ProfiDrive@Trainer.

Αξίζει να αναφερθεί, πως το σύστημα συνδεσιμότητας της ΜΑΝ δίνει λύση και στο ζήτημα της προληπτικής συντήρησης των οχημάτων, καθώς χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που παρέχονται από τη λειτουργία «MAN ServiceCare», τα συνεργεία της μάρκας παρέχουν υποστήριξη στην ανάλυση των δεδομένων των οχημάτων, συνδράμοντας παράλληλα στον συντονισμό και στη διαχείριση των περιοδικών συντηρήσεων. Στην πλατφόρμα RIO, ο διαχειριστής στόλου λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση συντήρησης, καθώς και για τα επερχόμενα ραντεβού και τα εξαρτήματα του οχήματος που πρόκειται να επισκευαστούν. Επιπλέον, οι αναφορές ζημιών που έχει στείλει ο οδηγός μέσω της εφαρμογής «MAN Driver App», μπορούν να συλλεχθούν και εάν είναι απαραίτητο, να προωθηθούν αμέσως στο συνεργείο της MAN, εξασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη λειτουργία του στόλου.

Σημειώνεται, πως το «παρών» στον εξοπλισμό των νέων φορτηγών της ΜΑΝ, δίνει η νέα ψηφιακή υπηρεσία «MAN Now», η οποία μέσω «Over the Air» αναβαθμίσεων σε smartphone, προσδίδει πρόσθετες δυνατότητες στα φορτηγά, δίχως να απαιτείται να επισκεφθούν το συνεργείο.

Στην παρούσα φάση, δύο εφαρμογές είναι ήδη διαθέσιμες, με την πρώτη να ονομάζεται «Online Traffic» και να παρέχει στον οδηγό ενημερωμένα δεδομένα σχετικά με την κατάσταση της κυκλοφορίας, διευκολύνοντας την αποφυγή της συμφόρησης. Επιπλέον, το «Map Update» προσφέρει τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία για τον δρόμο, επιτρέποντας στον οδηγό να αποφύγει έκτακτες καταστάσεις, όπως η βραχυπρόθεσμη διακοπή λειτουργίας και τα έργα οδοποιίας.

PreviousNext