Η ΜΑΝ παρουσιάζει τη νέα γενιά φορτηγών TG τα οποία με μοναδικές ανέσεις, ρεσιτάλ καινοτομίας, κορυφαία αποδοτικότητα κι ένα πάνθεον συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, βάζουν δυνατή υποψηφιότητα για την κορυφή σε όλες τις κατηγορίες της Μεταφοράς.

Ο κύκλος ζωής ενός φορτηγού είναι μεγάλος, και κάθε νέα γενιά ενός μοντέλου είναι γεγονός μεγάλης εμβέλειας για την αυτοκινητοβιομηχανία. Τα ΜΑΝ TG νέας γενιάς, μόλις έκαναν παγκόσμια πρεμιέρα στο Μπιλμπάο της Ισπανίας και ήδη αποτελούν τη μεγάλη είδηση του 2020, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον οδηγών, επαγγελματιών και φίλων του φορτηγού. Σε μία εντυπωσιακή τελετή, στη βασκική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες θεατές πάνω σε περιστρεφόμενα αμφιθέατρα, να βλέπουν ένα εκθαμβωτικό σόου με προτζέκτορες, ακροβάτες και τα πιο ρεαλιστικά ολογράμματα που έχουμε δει ποτέ, τα νέα ΜΑΝ εισέβαλαν στη νέα εποχή της Μεταφοράς. Η πρώτη αμιγώς νέα γενιά ΜΑΝ μετά από ακριβώς 20 χρόνια όταν και παρουσιάστηκε το θρυλικό TGA, ενσωματώνει πλήθος συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, είναι ψηφιοποιημένη στον μέγιστο βαθμό, και προσφέρει ένα μοναδικά άνετο χώρο εργασίας.

Αλλάζουν λοιπόν, όλες οι σειρές - MAN TGX, TGS, TGM και TGL, οι οποίες αποτελούν ένα απαύγασμα τεχνολογίας και μία ξεκάθαρη επίδειξη των δυνατοτήτων από πλευράς του κατασκευαστή. Το μέγεθος της επένδυσης σε έρευνα/εξέλιξη, εργατοώρες και τεχνογνωσία είναι εύγλωττο: 12 εκατομμύρια εργατοώρες –μόνο για το ντιζάιν, πάνω από 167.000 εργατοώρες– επενδύθηκαν στην εξέλιξη του νέου μοντέλου, με τα πρωτότυπα να καλύπτουν 4 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ή σχεδόν 10,5 φορές την απόσταση από τη γη στο φεγγάρι. Οι νέοι κωδικοί εξαρτημάτων/ανταλλακτικών είναι 22.000, ενώ το επίπεδο εξατομίκευσης απίθανο –μόνο για το χρώμα της καμπίνας υπάρχουν 3.000 στάνταρ επιλογές. Πάνω από 700 πελάτες είδαν διάφορες παραλλαγές πρωτοτύπων, ενώ άλλοι 300 πελάτες συμμετείχαν σε ειδικά εργαστήρια όπου, οι απόψεις τους καταγράφηκαν και οι μηχανικοί τις συνέκριναν με τις αντίστοιχες των οδηγών. Η ΜΑΝ αναφέρει ιδιαίτερα εντυπωσιακή μείωση κατανάλωσης σε σχέση με τον προκάτοχο, της τάξης του 8%. Δύο έμπειροι συντάκτες του T&T βρέθηκαν στο Μπιλμπάο, όπου κατέγραψαν τα χαρακτηριστικά των νέων φορτηγών, και είχαν μία πρώτη οδηγική εκτίμηση.

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση των νέας γενιάς φορτηγών της ΜΑΝ, στο τεύχος Μαρτίου (383) του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & TIR, που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου. Μέχρι τότε, απολαύστε στα παρακάτω βίντεο, τα νέα ΜΑΝ TGX και TGS.