Τροχοί & TIR

Η Mahindra στην ηλεκτροκίνηση

Μνημόνιο συνεργασίας (MoU) για την εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων, υπέγραψε πρόσφατα η ινδική Mahindra & Mahindra με την εταιρεία τεχνολογίας από το Ισραήλ, REE Automoti
Κυριακή 25/10/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μνημόνιο συνεργασίας (MoU) για την εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων, υπέγραψε πρόσφατα η ινδική Mahindra & Mahindra με την εταιρεία τεχνολογίας από το Ισραήλ, REE Automotive, η οποία έχει δημιουργήσει μια καινοτόμο πλατφόρμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων και παράλληλα εξελίσσει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Η εν λόγω πλατφόρμα ονομάζεται «REEcorner» και βασικό της χαρακτηριστικό είναι πως η κάθε «γωνία» της είναι αυτόνομη, με τη γραμμή κίνησης, την ανάρτηση και τα συστήματα διεύθυνσης - πέδησης να εδράζουν στις πλήμνες των τροχών και να ελέγχονται από τον εγκέφαλο «REEboard», μέσω προηγμένης ενσύρματης τεχνολογίας «x-by-wire».

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, η εντελώς επίπεδη πλατφόρμα ζυγίζει μόλις 384 κιλά και χάρη στην αρχιτεκτονική της προσφέρει τριπλάσιο χώρο για την τοποθέτηση μπαταριών. Επιπλέον, η πλατφόρμα της REE Automotive είναι μεταβλητή και ως εκ τούτου, πάνω σε αυτή μπορούν να κατασκευαστούν διάφοροι τύποι επαγγελματικών οχημάτων, όπως μεσαίου μεγέθους φορτηγά διανομών, βαν, ταξί και mini-buses.

Σημειώνεται, πως μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας και χάρη στην τεχνογνωσία της Mahindra στη μαζική παραγωγή, μέσα σε λίγα χρόνια θα καταστεί δυνατή η κατασκευή 200.000-250.000 ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων, που θα στηρίζονται στην πλατφόρμα της REE. Ακόμα, εκτιμάται πως η παραγωγή θα αυξηθεί περαιτέρω για να ικανοποιηθεί η ζήτηση τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ινδική αγορά.

PreviousNext