Μια οριστική συμφωνία για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας, υπέγραψαν πρόσφατα οι εκπρόσωποι των εταιρειών Mahindra & Mahindra Limited και Ford Motor Company.

Η νέα εταιρεία θα είναι ενεργή από τα μέσα της χρονιάς, εξελίσσοντας νέα μοντέλα, ανάμεσά τους και ηλεκτρικά. Επιπλέον, θα εμπορεύεται και θα διανέμει οχήματα μάρκας Ford στην Ινδία και οχήματα μάρκας Ford και Mahindra σε αναδυόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται πως η Mahindra θα κατέχει το 51% της εν λόγω κοινοπραξίας και η Ford το υπόλοιπο 49%, με την τελευταία να μεταφέρει όλες τις δράσεις της στην Ινδία, εντός της νέας εταιρείας.

Στο παραπάνω περιλαμβάνονται και τα εργοστάσια συναρμολόγησης οχημάτων στις πόλεις Chennai και Sanand. Η «μπλε οβάλ» εταιρεία θα διατηρήσει το εργοστάσιο κινητήρων που διαθέτει στο Sanand, τη μονάδα Global Business Services, όπως και τις θυγατρικές Ford Credit και Ford Smart Mobility.

Υπενθυμίζεται πως η κοινοπραξία είναι το επόμενο στάδιο της στρατηγικής συμμαχίας, που είχαν υπογράψει οι δύο εταιρείες τον Σεπτέμβριο του 2017. Τη νέα εταιρεία θα διαχειρίζεται επιχειρησιακά η Mahindra και η διακυβέρνησή της θα πραγματοποιείται εξίσου από εκπροσώπους της Mahindra και της Ford.