Τροχοί & TIR

Με 1.800 Mercedes-Benz eVans η Amazon

Τη μεγαλύτερη έως τώρα παραγγελία ηλεκτροκίνητων βαν, έλαβε πρόσφατα η Mercedes-Benz από την Amazon, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να εντάσσεται παράλληλα στη «Δέσμευση για το Κλίμα», που ιδρ
Σάββατο 24/10/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Τη μεγαλύτερη έως τώρα παραγγελία ηλεκτροκίνητων βαν, έλαβε πρόσφατα η Mercedes-Benz από την Amazon, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να εντάσσεται παράλληλα στη «Δέσμευση για το Κλίμα», που ιδρύθηκε πέρυσι από την Amazon και την Global Optimism.

Η τελευταία έχει ως στόχο την απαλλαγή των οδικών μεταφορών από τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2040, μια δεκαετία νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η «Συμφωνία του Παρισιού».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο αμερικάνικος κολοσσός θα ξεκινήσει να παραλαμβάνει ήδη από φέτος τα πρώτα από τα περισσότερα από 1.800 ηλεκτρικά βαν που παρήγγειλε από τη Mercedes-Benz Vans. Ο εν λόγω στόλος θα αποτελείται από περίπου 600 μονάδες του eVito και πάνω από 1.200 μονάδες του μεγαλύτερου eSprinter, στην έκδοση panel van υψηλής οροφής, μικτού βάρους 3,5 τόνων.

«Είμαι ευτυχής που εντείνουμε περαιτέρω τη μακροχρόνια συνεργασία μας με την Amazon και δουλεύουμε μαζί για το μέλλον των μεταφορών με ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο επικεφαλής της Mercedes-Benz Vans, Marcus Breitschwerdt. «Χαιρετίζουμε την ένταξη της Mercedes-Benz στη “Δέσμευση για το Κλίμα” για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Χρειαζόμαστε τη συνεχή καινοτομία και τη συνεργασία με κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως η Mercedes-Benz, για την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα από τις μεταφορές. Η προσθήκη 1.800 ηλεκτρικών οχημάτων διανομών, είναι ένα ακόμη βήμα στο ταξίδι μας για την οικοδόμηση του πιο βιώσιμου στόλου μεταφορών στον κόσμο και θα κινηθούμε γρήγορα για να βγάλουμε αυτά τα φορτηγά στον δρόμο φέτος», τόνισε από την πλευρά του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos.

PreviousNext