Τροχοί & TIR

«Στρατιά» από προαστιακά Scania

Παραγγελία ρεκόρ για 162 μονάδες του προαστιακού λεωφορείου χαμηλής εισόδου Citywide LE Suburban, δέχθηκε πρόσφατα η Scania από τη μεγαλύτερη νορβηγική εταιρεία δημόσιων μεταφορών, Vy Buss. Τα εν λό
Τρίτη 06/10/2020 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Παραγγελία ρεκόρ για 162 μονάδες του προαστιακού λεωφορείου χαμηλής εισόδου Citywide LE Suburban, δέχθηκε πρόσφατα η Scania από τη μεγαλύτερη νορβηγική εταιρεία δημόσιων μεταφορών, Vy Buss.

Τα εν λόγω λεωφορεία θα δραστηριοποιούνται στις περιοχές Slemmestad και Haugalandet της σκανδιναβικής χώρας, με τη σουηδική μάρκα να αναλαμβάνει και τη συντήρηση-επισκευή των οχημάτων, μέσω της υπηρεσίας Scania Fleet Care που προσφέρει στους πελάτες της.

Σημειώνεται, πως από τα 162 νέα Scania Citywide LE Suburban της Νορβηγίας, τα 99 θα είναι 15μετρα και τα υπόλοιπα 63 θα είναι στις εκδόσεις των 12 και 13 μέτρων. Το μεγάλο μοντέλο έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 55 καθήμενων και 57 όρθιων επιβατών και εξοπλίζεται με 9λιτρο κινητήρα απόδοσης 360 ίππων. Οι δύο μικρότερες εκδόσεις του λεωφορείου της Scania φέρουν τον ίδιο κινητήρα πετρελαίου με απόδοση 320 ίππων, με το μεγαλύτερο από αυτά (13 μέτρων) να δύναται να μεταφέρει 45 καθιστούς και 25 όρθιους επιβάτες.

PreviousNext