Τροχοί & TIR

Περισσότερα υβριδικά Volvo

Μία ακόμα μεγάλη παραγγελία για υβριδικά λεωφορεία δέχθηκε η Volvo Buses από την εταιρεία δημόσιων μεταφορών των Βρυξελλών, STIB-MIVB. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω bus operator θα παραλάβει μέσα στην επό
Τρίτη 17/11/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μία ακόμα μεγάλη παραγγελία για υβριδικά λεωφορεία δέχθηκε η Volvo Buses από την εταιρεία δημόσιων μεταφορών των Βρυξελλών, STIB-MIVB.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω bus operator θα παραλάβει μέσα στην επόμενη χρονιά, 128 μονάδες του 12μετρου Volvo 7900 Hybrid. Επιπλέον, από το 2018 η STIB-MIVB έχει θέσει σε λειτουργία στους δρόμους της βέλγικης πρωτεύουσας, 90 ακόμα υβριδικά λεωφορεία της σουηδικής εταιρείας. Σημειώνεται, πως η Volvo έχει αναλάβει το service και τη συντήρηση της γραμμής κίνησης και των μπαταριών των νέων λεωφορείων των Βρυξελλών.

Υπενθυμίζεται, πως το Volvo 7900 Hybrid κινείται αμιγώς ηλεκτρικά με ταχύτητες έως και 20 χλμ./ώρα, με τη Volvo Buses να παρουσιάζει πριν από λίγο καιρό το αναβαθμισμένο Volvo 7900 S-Charge, το οποίο κινείται ηλεκτρικά μέχρι τα 50 χλμ./ ώρα. Οι μπαταρίες του λεωφορείου δε φορτίζουν στην πρίζα, αλλά μέσω της ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση. Σύμφωνα με τη Volvo, τα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2 είναι χαμηλότερα κατά 25–40% σε σχέση με ένα ντίζελ λεωφορείο, με τις εκπομπές σωματιδίων και οξειδίων του αζώτου να είναι κατά 50% χαμηλότερες.

PreviousNext