Τροχοί & TIR

Νέες παραγγελίες ηλεκτροκινούμενων Volvo

Η Volvo Buses δέχθηκε μια παραγγελία από την εταιρεία STIB-MIVB που έχει αναλάβει τις δημόσιες μεταφορές των Βρυξελών, για 90 υβριδικά λεωφορεία της, τα περισσότερα από τα οποία θα μπουν φέτος σε λε
Παρασκευή 06/04/2018 - 14:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Volvo Buses δέχθηκε μια παραγγελία από την εταιρεία STIB-MIVB που έχει αναλάβει τις δημόσιες μεταφορές των Βρυξελών, για 90 υβριδικά λεωφορεία της, τα περισσότερα από τα οποία θα μπουν φέτος σε λειτουργία. Η διαχείριση και συντήρηση του στόλου θα πραγματοποιούνται από το κέντρο «Volvo Trucks Center Brussels».

Η παραγγελία εντάσσεται στα σχέδια της πόλης που θέλουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να γίνονται αμιγώς ηλεκτροκινούμενα το αργότερο μέχρι το 2030. Σε αυτό το πλαίσιο, η Volvo έχει πουλήσει έως τώρα στο Βέλγιο, 90 υβριδικά και 101 ηλεκτρικά λεωφορεία της. Το υβριδικό Volvo 7900 Hybrid κινείται αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι την ταχύτητα των 15–20 χλμ./ώρα, οπότε και ενεργοποιείται ένας μικρός κινητήρας diesel. Σε σχέση με την πετρελαιοκίνητη έκδοση, το υβριδικό μοντέλο εκπέμπει χαμηλότερους ρύπους CO2 κατά 30-40%, αλλά και τα σωματίδια όπως και οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx), είναι μειωμένα κατά 50%.

Επιπλέον, η πόλη Ινοβρότσλαβ της Πολωνίας παρήγγειλε 16 ηλεκτροκινούμενα λεωφορεία από την Volvo Buses, από τα οποία τα οκτώ είναι πλήρως ηλεκτρικά και τα άλλα οκτώ υβριδικά. Τα οχήματα θα κατασκευαστούν στο Βρότσλαβ της ίδιας χώρας και αναμένεται να παραδοθούν εντός του τρέχοντος έτους. Η Volvo αναλαμβάνει τη συντήρηση τόσο των οχημάτων όσο και των μπαταριών τους. Τα μοντέλα της εταιρείας προσφέρουν δύο τρόπους φόρτισης, έναν γρήγορο μέσω παντογράφου στις στάσεις και έναν ακόμα μέσω βύσματος CCS στα ντεπό. Οι σταθμοί φόρτισης χρησιμοποιούν το περιβάλλον «OppCharge» και σε αυτούς μπορούν να εξυπηρετηθούν και μοντέλα άλλων κατασκευαστών.

Σύμφωνα με τη Volvo, οι ενεργειακές απαιτήσεις των ηλεκτρικών της λεωφορείων είναι χαμηλότερες κατά 80% σε σχέση με τις αντίστοιχες των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της. Η σχετική βελτίωση στα υβριδικά οχήματα ανέρχεται σε περίπου 60%. Μέχρι στιγμής, η Volvo Buses έχει πουλήσει περισσότερα από 4.000 ηλεκτροκινούμενα (πλήρως ηλεκτρικά ή υβριδικά) λεωφορεία της.

PreviousNext