Τροχοί & TIR

Η BYD με 259 ηλεκτρικά αστικά κέρδισε τους Ολλανδούς

Ακάθεκτη συνεχίζει την εισβολή της στις ευρωπαϊκές πόλεις η BYD, κερδίζοντας την προτίμηση μεγάλων ιδιωτικών συγκοινωνιακών φορέων, όπως συνέβη πρόσφατα με την Ολλανδική Keolis, η οποία παραλαμβάνει
Τρίτη 23/03/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Στόλος λεωφορείων προς παράδοση στην Keolis Ολλανδίας. Τα λεωφορεία κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της BYD στην Ουγγαρία.
Στόλος λεωφορείων προς παράδοση στην Keolis Ολλανδίας. Τα λεωφορεία κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της BYD στην Ουγγαρία.

Ακάθεκτη συνεχίζει την εισβολή της στις ευρωπαϊκές πόλεις η BYD, κερδίζοντας την προτίμηση μεγάλων ιδιωτικών συγκοινωνιακών φορέων, όπως συνέβη πρόσφατα με την Ολλανδική Keolis, η οποία παραλαμβάνει 259 ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία BYD για την ανανέωση του στόλου της.

Το μεγαλύτερο μέρος των λεωφορείων, 246 μονάδες, έχει ήδη παραδοθεί και κυκλοφορεί στις πόλεις Zwolle, Apeldoorn, Ede, Dedemsvaart, Vaassen, Harderwijk και Deventer, ενώ μέσα στον Μάρτιο θα ολοκληρωθεί η παραγγελία με την ένταξη στον στόλο της Keolis Ολλανδίας των υπόλοιπων 13 λεωφορείων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Keolis Nederland BV, Marc Renouprez, απετέλεσε ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι όλες οι παραδόσεις έγιναν ακριβώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό παρά τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κοροναϊού.

«Με τα συγκεκριμένα 259 ηλεκτρικά λεωφορεία μηδενικών ρύπων θα μειώσουμε το CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) κατά 15.755 τόνους ετησίως. Πρόκειται για μια τεράστια συνεισφορά στην προσπάθειά μας για τη μετάβασή μας σε ένα πράσινο περιβάλλον», ανέφερε ο Marc Renouprez.

Να σημειωθεί εδώ ότι τα λεωφορεία που προορίζονται για τις ευρωπαϊκές πόλεις κατασκευάζονται στα εργοστάσια της Ουγγαρίας και της Γαλλίας, τα οποία λειτουργεί τα τελευταία χρόνια η BYD, παράγοντας λεωφορεία σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές της Ε.Ε.

Ένα από αυτά τα λεωφορεία, κατασκευασμένο στην Ουγγαρία, ολοκλήρωσε πρόσφατα τις δοκιμές του εκτελώντας καθημερινά δρομολόγια σε αστικές γραμμές της Αθήνας για λογαριασμό του ΟΑΣΑ, ενόψει του διαγωνισμού της προμήθειας αστικών λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μεγάλο μέρος των οποίων θα είναι ηλεκτρικά. Λόγω των θετικών εντυπώσεων και του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για το συγκεκριμένο ηλεκτρικό λεωφορείο, η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα (Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ) οργάνωσε μια σύντομη παρουσίασή του και σε ορισμένους δήμους της Αθήνας. Στα πλεονεκτήματα του 12μετρου ηλεκτρικού αστικού της BYD είναι η μεγάλη αυτονομία του, η ευκολία στην οδήγησή του και η άνεση που παρέχει στο επιβατικό κοινό.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε εντατικά για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Όχι απλώς γιατί εξυπηρετεί τους στόχους που έχουμε θέσει. Αλλά γιατί πιστεύουμε στην καινοτομία, πιστεύουμε στο νέο που έρχεται, πιστεύουμε σε αυτή την επιλογή που στην πράξη θα κάνει τη διαφορά. Ηλεκτροκίνηση σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας, προστασία του περιβάλλοντος, μείωση της ηχορύπανσης, χαμηλότερο κόστος για τις μετακινήσεις μας, περισσότερη ασφάλεια, καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας», είχε δηλώσει σχετικά ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ταξίδεψε ως επιβάτης σε μια διαδρομή του αστικού λεωφορείου στην Αθήνα.

PreviousNext