Τροχοί & TIR

Νέο Ford Transit για 10 ευρωπαλέτες (+VIDEO)

Σε ένα 3,5 τόνων φορτηγό διεθνών μεταφορών μεταμορφώνεται το Ford Transit, με τη νέα έκδοση σασί «L5» να φέρει μεταξόνιο 4.522 χλστ., ωφέλιμο φορτίο μέχρι και 950 κιλών …και χώρο για την ανάπαυση το
από Παναγιώτης Εμμανουήλ | Σάββατο 13/03/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
To νέο Ford L5 Transit.
To νέο Ford L5 Transit.

Σε ένα 3,5 τόνων φορτηγό διεθνών μεταφορών μεταμορφώνεται το Ford Transit, με τη νέα έκδοση σασί «L5» να φέρει μεταξόνιο 4.522 χλστ., ωφέλιμο φορτίο μέχρι και 950 κιλών …και χώρο για την ανάπαυση του οδηγού του.

Μια νέα έκδοση σασί του Transit παρουσίασε η Ford, η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για όσους δραστηριοποιούνται στις διεθνομεταφορές και χρειάζονται τη μέγιστη δυνατή μεταφορική ικανότητα από ένα όχημα, του οποίου το μικτό βάρος ωστόσο δεν θα υπερβαίνει τους 3,5 τόνους. Λόγος γίνεται για το προσθιοκίνητο, L5 Transit, το οποίο φέρει κιβωτάμαξα με μουσαμά και μπορεί να μεταφέρει έως και 10 ευρωπαλέτες. Μόλις τοποθετηθεί η υπερκατασκευή που θα επιλέξει ο κάθε υποψήφιος αγοραστής, μπορεί να υποστηρίξει -ανάλογα με την έκδοσηωφέλιμο φορτίο μέχρι και 950 κιλών.

Σημειώνεται, πως το νέο μοντέλο διαθέτει επιμηκυμένο μεταξόνιο 4.522 χλστ., το μακρύτερο -σύμφωνα με τη Ford- από κάθε άλλο προσθιοκίνητο van 3,5 τόνων σε έκδοση σασί. Αξίζει να αναφερθεί, πως η Ford έχει συνεργαστεί ήδη με τους αμαξοποιούς Carpol και Nadwozia Partner από την Πολωνία, για να κατασκευάσει το πρώτα οχήματα επίδειξης, που φέρουν κιβωτάμαξες και χώρο ανάπαυσης του οδηγού πάνω ή πίσω από την καμπίνα τους. Από εκεί και πέρα, οι υποψήφιοι αγοραστές του νέου L5 Transit θα μπορούν να απευθυνθούν σε κάποιον από τους σχεδόν 200 αμαξοποιούς από 13 ευρωπαϊκές χώρες, που συνθέτουν το δίκτυο «QVM» (Qualified Vehicle Modifiers) και οι οποίοι θα διαμορφώσουν το όχημα στα «μέτρα» τους.

Ανεξαρτήτως υπερκατασκευής, όλα τα L5 Transit φέρουν ως στάνταρ τον 2λιτρο EcoBlue diesel κινητήρα, στην «Heavy Duty» έκδοση απόδοσης 130 ίππων ισχύος και 360 Nm ροπής. Προαιρετικά, μπορεί να τοποθετηθεί η έκδοση των 160 ίππων του εν λόγω κινητήρα, η ροπή του οποίου ανεβαίνει στα 390 Nm. Αμφότερες οι εκδόσεις του κινητήρα μπορούν να υποστηρίξουν απόβαρο μέχρι 2.380 κιλών και συνεργάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ δίνεται και η επιλογή για 6άρι αυτόματο κιβώτιο που διαθέτει και σειριακή λειτουργία. Επιπλέον, προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί ένα ντεπόζιτο πετρελαίου 95 λίτρων, προκειμένου να αυξηθεί η αυτονομία του οχήματος, στοιχείο ιδιαίτερο χρήσιμο ειδικά στην περίπτωση που το Transit δραστηριοποιείται στις διεθνείς μεταφορές.

Στον εξοπλισμό ασφαλείας του οχήματος, περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- οι τεχνολογίες Intelligent Adaptive Cruise Control και Lane-Keeping System. Υπενθυμίζεται, κλείνοντας, πως η νέα έκδοση σασί «L5» δεν είναι η μόνη ειδική έκδοση του Transit που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα, καθώς πέρυσι λανσαρίστηκε η ναυαρχίδα του μοντέλου, η έκδοση μικτού βάρους 5 τόνων και ωφέλιμου φορτίου έως και 2.558 κιλών.

Video URL
To L5 Transit μπορεί να μεταφέρει έως και 10 ευρωπαλέτες.
PreviousNext