Το ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD Πρωτοχρονιά στην Αθήνα

Πέμ, 31/12/2020 - 16:11
Το ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD Πρωτοχρονιά στην Αθήνα

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. σταθερή στο στόχο της ποιοτικής μετακίνησης των πολιτών και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, δοκιμάζει σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας ένα ακόμα ηλεκτρικό λεωφορείο, αυτό της κινεζικής αυτοβιομηχανίας BYD (Build Your Dreams).

Η εταιρεία, μια από τις μεγαλύτερες στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων και ο εισαγωγέας της στην Ελλάδα «Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ» ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για δοκιμή ηλεκτρικών οχημάτων στο πλαίσιο της ανανέωσης του Στόλου των λεωφορείων της Ο.ΣΥ. Α.Ε.

Το σύγχρονο ηλεκτρικό όχημα της BYD, το οποίο το φθινόπωρο του 2020 είχε δοκιμαστεί από τις Οδικές Συγκοινωνίες για λίγες ημέρες και χωρίς επιβάτες, εντάσσεται από σήμερα και για ολόκληρο τον Ιανουάριο στη γραμμή 2 Κυψέλη-Παγκράτι-Καισαριανή. Το BYD K9 Electric 12 μέτρων έχει μηδενικούς ρύπους για το περιβάλλον και αθόρυβη λειτουργία ενώ διαθέτει 3 διπλές πόρτες σε χαμηλό δάπεδο, χωρίς σκαλοπάτια εισόδου για εύκολη πρόσβαση στους επιβάτες, ειδική ράμπα για άτομο ΑμΕα στη μεσαία πόρτα με εύκολη πρόσβαση ενώ έχει συνολική χωρητικότητα 76 επιβατών: 23 καθήμενοι σε καθίσματα αντιβανδαλικού τύπου, 52 όρθιοι και 1 θέση για άτομο με αναπηρία σε αμαξίδιο (ΑμΕα).

Η μπαταρία του είναι 350 kw και μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε 3 ώρες, έχει 2 ηλεκτρομοτέρ 2 Χ 150kw που αντιστοιχούν σε ισχύ 400 hp, λειτουργική καμπίνα οδηγού από πλεξιγκλάς για απομόνωση από τους επιβάτες, 3 κάμερες και μόνιτορ που βοηθούν τον οδηγό για ασφαλή οδήγηση μέσα στην πόλη, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και ισχυρό κλιματισμό για την πόλη της Αθήνας.

Τέλος, παρέχει μέσω WIFI συνδεσιμότητα στους επιβάτες για χρήση κινητού, tablet κλπ.