Τροχοί & TIR

Retrofit εγκατάσταση του Sideguard Assist σε λεωφορεία Daimler

Σε περισσότερα από 250 λεωφορεία της Daimler Buses έχει τοποθετήσει εκ των υστέρων (retrofit εγκατάσταση) η Omniplus, το σύστημα ενεργητικής ασφάλειας Sideguard Assist, με το παραπάνω νούμερο να αφο
Παρασκευή 16/04/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Το Sideguard Assist μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα μονά και αρθρωτά λεωφορεία της Mercedes-Benz (εκτός από τα minibuses), όπως και σε όλα τα Setra που διαθέτουν σύστημα σύνδεσης CAN bus και FMS.
Το Sideguard Assist μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα μονά και αρθρωτά λεωφορεία της Mercedes-Benz (εκτός από τα minibuses), όπως και σε όλα τα Setra που διαθέτουν σύστημα σύνδεσης CAN bus και FMS.

Σε περισσότερα από 250 λεωφορεία της Daimler Buses έχει τοποθετήσει εκ των υστέρων (retrofit εγκατάσταση) η Omniplus, το σύστημα ενεργητικής ασφάλειας Sideguard Assist, με το παραπάνω νούμερο να αφορά μόνο σε γερμανικά οχήματα.

Σημειώνεται πως το Sideguard Assist μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα μονά και αρθρωτά λεωφορεία της Mercedes-Benz (εκτός από τα minibuses). Επιπλέον, δύναται να εγκατασταθεί σε όλα τα Setra που διαθέτουν σύστημα σύνδεσης CAN bus και FMS. Το παραπάνω αφορά σε όλα τα τωρινά και τα προηγούμενα μοντέλα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από το 2010 και μετά.

Υπενθυμίζεται, πως το Sideguard Assist βοηθάει τον οδηγό όταν αυτός επιχειρεί να στρίψει δεξιά, με το να τον προειδοποιεί για την ύπαρξη κινητών εμποδίων πλευρικά του οχήματός του, κάτι που προστατεύει κυρίως τους πεζούς και τους ποδηλάτες, οι οποίοι είναι και οι πιο αδύναμοι χρήστες του οδικού δικτύου. Το σύστημα διαθέτει έναν αισθητήρα ραντάρ μικρής εμβέλειας, που είναι τοποθετημένος ακριβώς πίσω από τον μπροστινό άξονα και παρακολουθεί μια ζώνη πλάτους έως και 3 μέτρων δίπλα στο λεωφορείο. Όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο, το σύστημα υποβοήθησης καλύπτει μήκος οκτώ μέτρων και όταν κινείται, ακόμη και απόσταση δώδεκα μέτρων, συμπεριλαμβανομένης μιας λωρίδας πλευρικά μπροστά από το όχημα, με τον αισθητήρα να παρακολουθεί ταυτόχρονα πολλά στάσιμα και κινούμενα αντικείμενα. Το Sideguard Assist ως μέρος του retrofit εξοπλισμού, λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 30 χλμ./ώρα και επενεργεί σε πολλαπλά στάδια.

Αναλυτικότερα, εάν ένα κινούμενο αντικείμενο βρίσκεται στην ελεγχόμενη ζώνη πλευρικά του λεωφορείου, ο οδηγός ενημερώνεται οπτικά σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, καθώς μια κίτρινη λυχνία LED που βρίσκεται στην μπροστά κολόνα από την πλευρά της πόρτας, ανάβει στο επίπεδο των ματιών του. Εάν ο οδηγός έχει ανάψει το δεξί φλας, η λυχνία LED γίνεται κόκκινη και εκπέμπεται ένας προειδοποιητικός τόνος. Αξίζει να αναφερθεί κλείνοντας, πως το Sideguard Assist ενεργοποιείται αυτόματα όταν ο οδηγός βάλει μπροστά το λεωφορείο και δεν μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ραντάρ δεν επηρεάζεται από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως βροχή, ομίχλη, χιόνι, αντανακλάσεις φωτός ή βρωμιά και λειτουργεί όλο το 24ωρο, μέρα και νύχτα.

PreviousNext