Τροχοί & TIR

Mercedes-Benz Actros: To αστέρι της ασφάλειας

Δείτε πώς συνεργάζονται στην πράξη δύο από τα πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας του νέου Mercedes-Benz Actros, τα Sideguard Assist και MirrorCam, προκειμένου να εξαλείψουν το επικίνδυνο φαινόμενο τω
Παρασκευή 22/03/2019 - 16:34
Κοινοποίηση στα Social Media

Δείτε πώς συνεργάζονται στην πράξη δύο από τα πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας του νέου Mercedes-Benz Actros, τα Sideguard Assist και MirrorCam, προκειμένου να εξαλείψουν το επικίνδυνο φαινόμενο των «τυφλών σημείων».

Στο νέο Actros, το αναβαθμισμένο σύστημα Sideguard Assist συνεργάζεται με το σύστημα καμερών MirrorCam, το οποίο αντικαθιστά τους συμβατικούς καθρέπτες. Χρησιμοποιεί, δηλαδή, την οθόνη του MirrorCam για να προειδοποιεί έγκαιρα τους οδηγούς οπτικά όταν το σύστημα ανιχνεύει ένα κινούμενο ή ακίνητο αντικείμενο, έναν πεζό ή κάποιον ποδηλάτη. Αρχικά ανάβει στην οθόνη ένα τρίγωνο, ενώ αν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης η ένδειξη αναβοσβήνει, στη συνέχεια μένει μόνιμα αναμμένη και τέλος ηχεί ένας προειδοποιητικός τόνος από την πλευρά του συνοδηγού.

Επιπλέον, το Sideguard Assist μπορεί τώρα να υποστηρίξει τον οδηγό υπό ορισμένες συνθήκες όταν στρίβει προς τα αριστερά και όχι μόνο προς τα δεξιά όπως συνέβαινε παλαιότερα. Σημειώνεται πως το Sideguard Assist λειτουργεί με τη βοήθεια δύο ραντάρ μικρής εμβέλειας, που βρίσκονται τοποθετημένα στο πλαίσιο από την πλευρά του συνοδηγού, μπροστά από τον πίσω άξονα του φορτηγού. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρακολουθεί ολόκληρο το μήκος του οχήματος, συν δύο μέτρα εμπρός και δύο μέτρα προς τα πίσω. Λειτουργεί τόσο για μονά φορτηγά όσο και για συνδυασμούς οχημάτων μήκους έως και 18,75 μέτρων.

Σε ό,τι αφορά στο σύστημα MirrorCam, αυτό χρησιμοποιεί ψηφιακές κάμερες, οι οποίες τοποθετούνται δεξιά και αριστερά στο πλαίσιο της οροφής. Οι εικόνες μεταδίδονται απευθείας σε δύο οθόνες, οι οποίες βρίσκονται στις μπροστά κολόνες της καμπίνας. Επιπλέον, το MirrorCam βοηθά τον οδηγό του Actros στις στροφές, καθώς η κάμερα περιστρέφεται ώστε αυτός να βλέπει πάντα το τέλος του τρέιλερ.

PreviousNext