Τροχοί & TIR

Δια χειρός Cummins οι μεσαίοι κινητήρες για τη Daimler

Μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού εξέλιξη και παραγωγή κινητήρων μεσαίου μεγέθους για επαγγελματικά οχήματα, υπέγραψαν πρόσφατα οι Daimler Truck AG και Cummins Inc., με τις δύο εταιρείες να εξ
Πέμπτη 15/04/2021 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
H Cummins θα επενδύσει στην περαιτέρω εξέλιξη και παραγωγή των μεσαίας κλάσης κινητήρων για την Daimler Trucks & Buses, ξεκινώντας από το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας.
H Cummins θα επενδύσει στην περαιτέρω εξέλιξη και παραγωγή των μεσαίας κλάσης κινητήρων για την Daimler Trucks & Buses, ξεκινώντας από το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας.

Μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού εξέλιξη και παραγωγή κινητήρων μεσαίου μεγέθους για επαγγελματικά οχήματα, υπέγραψαν πρόσφατα οι Daimler Truck AG και Cummins Inc., με τις δύο εταιρείες να εξετάζουν και την πιθανότητα επέκτασης της συνεργασίας και σε άλλους τομείς.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, η Cummins θα επενδύσει στην περαιτέρω εξέλιξη και παραγωγή των μεσαίας κλάσης κινητήρων για την Daimler Trucks & Buses, ξεκινώντας από το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας. Γι’ αυτό τον λόγο, η Cummins θα δημιουργήσει ένα εργοστάσιο κινητήρων εντός της μονάδας της Mercedes-Benz στο Μάνχαϊμ, προκειμένου να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τους υπάρχοντες πόρους και να παράγει για λογαριασμό της γερμανικής μάρκας, κινητήρες μεσαίας κατηγορίας που θα συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών Euro 7.

Με αυτό τον τρόπο, το εργοστάσιο του Μάνχαϊμ θα παραμείνει «ζωντανό», ενώ η Cummins θα χρησιμοποιεί τα δίκτυα παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας που διαθέτει σε όλες τις άλλες περιοχές, κατασκευάζοντας κινητήρες για άλλες μάρκες της Daimler Trucks, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Daimler Trucks North America (DTNA). Από την πλευρά της η Daimler, προσδοκά ότι η συνεργασία με την Cummins θα της επιτρέψει να εντατικοποιήσει και να επιταχύνει τις προσπάθειές της στις εναλλακτικές και αναδυόμενες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των «non-diesel» κινητήρων.

Στο μέλλον, η Daimler Truck θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη των γραμμών κίνησης μηδενικών εκπομπών, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων βαρέως τύπου για επαγγελματικά οχήματα. Η παραγωγή της τρέχουσας γενιάς «medium-duty» κινητήρων (MDEG) από την Daimler Truck AG, θα τελειώσει με την έναρξη της παραγωγής των κινητήρων από την Cummins στο Μάνχαϊμ. Σε επόμενη φάση, οι δύο εταίροι θα αξιολογήσουν μια ευρύτερη παγκόσμια στρατηγική συνεργασία μέσω του εντοπισμού πιθανών συνεργιών σε τομείς, όπως τα εξαρτήματα της γραμμής κίνησης και τα μέρη του κινητήρα.

Σημειώνεται, πως η πλατφόρμα των κινητήρων βαρέως τύπου (HDEP) της Daimler, θα παραμείνει στο χαρτοφυλάκιο της Daimler Truck AG. Η εν λόγω σειρά κινητήρων θα συνεχίσει να κατασκευάζεται από το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας και στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, εξοπλίζοντας βαρέα φορτηγά και τουριστικά λεωφορεία τόσο της Daimler όσο και τρίτων εταιρειών.

Η παραγωγή της τρέχουσας γενιάς «medium-duty» κινητήρων (MDEG) από την Daimler Truck AG, θα τελειώσει με την έναρξη της παραγωγής των κινητήρων από την Cummins στο Μάνχαϊμ.
PreviousNext