Τροχοί & TIR

Αυτόνομα VOLVO σε λειτουργία στο λιμάνι

Η επιχειρηματική μονάδα Volvo Autonomous Solutions προχωρά μαζί με πελάτες στην εμπορική χρήση και ανάπτυξη φορτηγών αυτόνομης οδήγησης. Συλλέγοντας δεδομένα (data) με ένα όχημα εξοπλισμένο με πολλο
Τρίτη 20/07/2021 - 12:55
Κοινοποίηση στα Social Media
Αυτόνομα VOLVO
Αυτόνομα VOLVO

Η επιχειρηματική μονάδα Volvo Autonomous Solutions προχωρά μαζί με πελάτες στην εμπορική χρήση και ανάπτυξη φορτηγών αυτόνομης οδήγησης.

Συλλέγοντας δεδομένα (data) με ένα όχημα εξοπλισμένο με πολλούς αισθητήρες, θα κινείται στο λιμάνι του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, με έναν μηχανικό στη θέση του οδηγού, τόσο σε χώρους κλειστούς στην κυκλοφορία, όσο και σε δημόσιους δρόμους.

Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν επαρκή δεδομένα, ώστε να εξελιχθεί το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που θα χρησιμοποιηθεί για να κινείται με ασφάλεια χωρίς οδηγό το φορτηγό στο τέλος της διαδικασίας.

Η συλλογή των δεδομένων θα γίνεται μέσω της συνεχούς καταγραφής περίπλοκων σεναρίων κυκλοφορίας, των αντιδράσεων του οδηγού στο τιμόνι, καθώς και τις υποδομές που υπάρχουν στην περιοχή. Αυτό γίνεται με τη χρήση 21 ραντάρ, lidar και καμερών, τα οποία είναι απαραίτητα για να εντοπίζονται ακόμη και μικρά αντικείμενα τόσο πλησίον του οχήματος, όσο και μακριά από αυτό.

Οι συνεργάτες της Volvo στο συγκεκριμένο εγχείρημα περιλαμβάνουν τη γνωστή εταιρεία logistics DFDS, την APT Terminals, το λιμάνι του Γκέτεμποργκ και την Platzer Fastigheter που ειδικεύεται στις επενδύσεις στην ακίνητη περιουσία. 

PreviousNext