Τροχοί & TIR

Αυτόνομα Volvo δοκιμάζονται στις ΗΠΑ

Με την εταιρεία Aurora από τις ΗΠΑ που ειδικεύεται στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, έχει συνάψει εδώ και λίγο καιρό μια στρατηγική συνεργασία η Volvo Autonomous Solutions, με τη μακροχρόνια εται
Κυριακή 18/04/2021 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Με την εταιρεία Aurora από τις ΗΠΑ που ειδικεύεται στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, έχει συνάψει εδώ και λίγο καιρό μια στρατηγική συνεργασία η Volvo Autonomous Solutions, με τη μακροχρόνια εταιρική σχέση να έχει ως στόχο να δοκιμαστούν σε αμερικάνικους αυτοκινητόδρομους οι αυτόνομες μεταφορές από αποθήκη σε αποθήκη (hub-to-hub).

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το σύστημα αυτόνομης οδήγησης «Aurora Driver» θα ενσωματωθεί στα βαρέα φορτηγά της Volvo. Σημειώνεται, πως το τελευταίο αποτελείται από αισθητήρες που «αντιλαμβάνονται» τον κόσμο, λογισμικό που σχεδιάζει μια ασφαλή διαδρομή μέσω των δεδομένων και έναν υπολογιστή ο οποίος τροφοδοτεί και ενσωματώνει όλα τα παραπάνω στο όχημα. Σημειώνεται πως το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Aurora μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους του τύπους οχημάτων, από μικρά ΙΧ μέχρι βαρέα φορτηγά.

Παράλληλα, μέσω της συνεργασίας των δύο εταιρειών, σχεδιάζονται υπηρεσίες αυτόνομης κινητικότητας, οι οποίες θα έχουν ως συγκριτικό πλεονέκτημα την ποιότητα των σουηδικών φορτηγών και την τεχνογνωσία της Aurora στην αυτόνομη οδήγηση. Τονίζεται πως θα διατηρηθούν οι ήδη υπάρχουσες σχετικές συνεργασίες του Volvo Group με άλλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Nvidia (διαβάστε Τ&Τ Ιουλίου 2019). Υπενθυμίζεται, ακόμα, πως νωρίτερα φέτος η Aurora έκλεισε μια αντίστοιχη συμφωνία με τον όμιλο PACCAR, προκειμένου να εξελίξουν, να δοκιμάσουν και να λανσάρουν από κοινού στα προσεχή χρόνια στη Β. Αμερική, αυτόνομες εκδόσεις των βαρέων φορτηγών, Peterbilt 579 και Kenworth T680.

PreviousNext