Τροχοί & TIR

RoadStars: η ιστορία του μήνα - Γιώργος Πανδρεμμένος

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από τους Γόννους Λάρισας και τον Γιώργο Πανδρεμμένο, που εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση Pandremmenos Group. Πρόκειται για το νεότερο μέλος της επιχείρησης, μ
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 16/10/2021 - 08:08
Κοινοποίηση στα Social Media
mercedes roadstars Γιώργος Πανδρεμμένος

Η ιστορία αυτού του μήνα έρχεται από τους Γόννους Λάρισας και τον Γιώργο Πανδρεμμένο, που εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση Pandremmenos Group. Πρόκειται για το νεότερο μέλος της επιχείρησης, μόλις είκοσι ετών, ο οποίος οδηγεί ένα ανατρεπόμενο τετραξονικό Actros.

Τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνά στην καμπίνα του φορτηγού του, μεταφέροντας αδρανή υλικά από το αμμορυχείο της εταιρείας σε διάφορους πελάτες. Ο ίδιος μας μιλά για το ξεκίνημά του με το Mercedes-Benz 3535 και στη συνέχεια με το μοντέλο 3544.

Σήμερα, ενθουσιασμένος με το Actros 4144, μοιράζεται μαζί μας μια ενδιαφέρουσα ιστορία, όπου το Actros έδειξε για ακόμη μία φορά τις δυνατότητές του.

«Επαγγελματικά νιώθω τυχερός γιατί τα πρώτα μου βήματα έγιναν με το Mercedes-Benz 3535, που λόγω της παλαιότητάς του απαιτεί ειδική μεταχείριση. Βέβαια είχα κοντά μου τους καλύτερους δασκάλους, τον πατέρα μου και τους θείους μου, οι οποίοι από μικρή ηλικία με έπαιρναν μαζί στα δρομολόγιά τους και μου μάθαιναν τα μυστικά της δουλειάς.

Ωστόσο είχα και εγώ αρκετή όρεξη για να αποκτήσω εμπειρίες και να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερος. Αργότερα ξεκίνησα να οδηγώ το μοντέλο 3544 το οποίο είχε πιο δυνατό κινητήρα από το 35άρι και για αυτόν τον λόγo μου άρεσε περισσότερο.

Πρόσφατα αγοράσαμε ένα τετραξονικό Actros 4144 το οποίο οδηγώ ο ίδιος και πλέον είναι το αγαπημένο μου φορτηγό. Είναι πολύ σταθερό στον δρόμο, ενώ σε κάποια δύσκολα σημεία που κινούμαι δίπλα στα ποτάμια με αρκετό φορτίο ή σε απότομες πλαγιές, δεν ανησυχώ ότι μπορεί να κοπεί κάποια σούστα καθώς είναι ενισχυμένες. Ο κινητήρας του είναι δυνατός και αρκετά οικονομικός σε όλα τα δρομολόγια, ανεξάρτητα από τη μορφολογία του εδάφους.

Το πορτοκαλί αστέρι όπως συνηθίζω να το αποκαλώ, θέλω να είναι ένα αστέρι όνομα και πράγμα. Με ενδιαφέρει πολύ να διατηρώ το φορτηγό μου σε άψογη κατάσταση και για αυτόν τον λόγο μετά από κάθε δρομολόγιο ασχολούμαι σχολαστικά με το πλύσιμό του. Η δουλειά μας είναι μέσα σε σκόνες, ωστόσο, αυτό δεν με εμποδίζει να διατηρώ και το εσωτερικό του καθαρό. Κάθε δρομολόγιο είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για τον οδηγό. Σε εμένα τυχαίνει πολύ συχνά να διασχίζω ποτάμια.

Εκεί χρειάζεται τεράστια προσοχή γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να βουλιάξεις ή να πέσει το φορτηγό σε κάποιο βαθύ σημείο, με ό,τι αρνητικό και επικίνδυνο αυτό συνεπάγεται.

Φέτος το χειμώνα είχα φορτώσει άμμο και επιχείρησα να περάσω από ένα σημείο γεμάτο λάσπες.

Έβρεχε ασταμάτητα και δεν είχα καλή ορατότητα. Κάποια στιγμή και ενώ κινούμουν με 7 χλμ/ώρα πατάω γκάζι και νιώθω ότι οι τροχοί του διαφορικού αρχίζουν να «χάνουν».

Συνειδητοποιώ ότι έχω πατήσει σε ένα μαλακό κομμάτι του δρόμου, σαν βάλτος, και το φορτηγό μου ξεκινά να "βυθίζεται" προς τα κάτω. Επιχειρώ αρκετές φορές να βγω αλλά δεν τα καταφέρνω. Καλώ σε βοήθεια, για να έρθουν να με τραβήξουν με κάποιον φορτωτή. Κάποια στιγμή αφού η βοήθεια καθυστερεί να έρθει, αποφασίζω να σηκώσω την ανατροπή και ρίχνω κάτω κάποια κυβικά άμμου.

Τότε, ευτυχώς, οι πίσω ρόδες αρχίζουν να κινούνται και αμέσως μόλις πατούν σε πιο σταθερό έδαφος ξεκολλούν από τον βάλτο, χωρίς να με βοηθήσει κανένας άλλος. Τελικά κάθε μέρα το Actros μού αποδεικνύει ότι είναι το πραγματικό αστέρι του αμμορυχείου».

Διαβάστε περισσότερα για τον Γιώργο Πανδρεμμένο

καθώς και άλλες ιστορίες στο 

roadstars.mercedes-benz-trucks.com

Στείλτε κι εσείς τη δική σας εμπειρία στο info@troxoikaitir.gr και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό TΡOXOI & TIR και στο RoadStars της Mercedes-Benz, την παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενώνει όλους τους οδηγούς φορτηγών σε μία κοινότητα. 

PreviousNext