Τροχοί & TIR

Busworld 2023: Iveco Bus

Το ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR στην έκθεση Busworld 2023.
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 19/11/2023 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Με συνολικά έντεκα οχήματα στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο  συμμετείχε η Iveco Bus.
Με συνολικά έντεκα οχήματα στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο συμμετείχε η Iveco Bus.

Από τις πιο πληθωρικές παρουσίες με πολλά και ενδιαφέροντα εκθέματα είχε η Iveco bus, εστιάζοντας στη μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές με σαφές όραμα, καινοτόμο νοοτροπία και προηγμένη τεχνολογική τεχνογνωσία. 

Τα έντεκα οχήματα μπορούν να καλύψουν κάθε αποστολή – από αστικά, υπεραστικά και εκδρομικά λεωφορεία μέχρι μικρά λεωφορεία. Όλα αυτά τα οχήματα διαθέτουν την πιο πρόσφατη τεχνολογία μπαταριών NMC που έχει βιομηχανοποιηθεί ειδικά από την FPT Industrial, τη μάρκα κινητήρων του ομίλου Iveco. 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης είχαμε και μια σημαντική πρεμιέρα καθώς και η Iveco Bus περνάει στην τεχνολογία του υδρογόνου με το μοντέλο E WAY H2. Το ηλεκτρικό μοτέρ του είναι το Siemens ELFA 3 απόδοσης 310 kW και μέγιστης ροπής που φτάνει τα 3.000 Nm. Ο άξονας κίνησης είναι ο AV 133 της ZF. Οι κυψέλες είναι Hyundai HTWO. Ο ανεφοδιασμός με υδρογόνο διαρκεί 15 λεπτά υπό πίεση 350 bar. Στο εσωτερικό διατίθενται 29 καθίσματα και μπορούν να μεταφερθούν συνολικά μέχρι 112 επιβάτες. 

Παγκόσμια πρεμιέρα για  το υβριδικό E WAY H2.  Το ηλεκτρικό μοτέρ του  είναι το Siemens Elfa 3  απόδοσης 310 kW και η  μέγιστη ροπή του φτάνει  τα 3.000 Nm. Ο άξονας  κίνησης είναι ο AV 133  της ZF. Οι κυψέλες είναι  Hyundai HTWO.
Παγκόσμια πρεμιέρα για το υβριδικό E WAY H2. Το ηλεκτρικό μοτέρ του είναι το Siemens Elfa 3 απόδοσης 310 kW και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 3.000 Nm. Ο άξονας κίνησης είναι ο AV 133 της ZF. Οι κυψέλες είναι Hyundai HTWO.

Αναφορικά με το μοντέλο E Way εξοπλίζεται με το ηλεκτρικό μοτέρ Siemens ELFA 3 απόδοσης 320 kW και μέγιστης ροπής 3.000 Nm. Παράλληλα στη Busworld, η IVECO BUS έδειξε πώς τα οχήματά της ενσωματώνουν τα νέα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού - ADAS που είναι συμβατά με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό γενικής ασφάλειας που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2024. 

Στον εξωτερικό χώρο, έξι μοντέλα εναλλακτικής κίνησης IVECO BUS – πλήρως ηλεκτρικά, φυσικό αέριο και βιομεθάνιο, υβριδικά – συμβατά με τις απαιτήσεις ενεργειακής μετάβασης ήταν επίσης διαθέσιμα για στατικές παρουσιάσεις και δοκιμές. Πρόκειται για το E-WAY 9,5 και 12 μέτρων, το URBANWAY CNG Hybrid 18 μέτρων, το CROSSWAY Low Entry CNG Hybrid, καθώς επίσης τα CROSSWAY και EVADYS.

PreviousNext