Τροχοί & TIR

Εκτός επαγγέλματος παραμένουν οι γυναίκες στη Ρωσία

Στη σημερινή Ρωσία του 2019 και όχι των τσάρων και των σοβιέτ, 456 επαγγέλματα παραμένουν απαγορευμένα και κλειστά για τις γυναίκες με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας της χώρας να υπ
Δευτέρα 15/07/2019 - 15:53
Κοινοποίηση στα Social Media
Μόνο άνδρες στο τιμόνι των φορτηγών στη Ρωσία. Οι γυναίκες θα περιμένουν ακόμα δύο χρόνια μέχρι το 2021 (φωτό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR).
Μόνο άνδρες στο τιμόνι των φορτηγών στη Ρωσία. Οι γυναίκες θα περιμένουν ακόμα δύο χρόνια μέχρι το 2021 (φωτό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR).

Στη σημερινή Ρωσία του 2019 και όχι των τσάρων και των σοβιέτ, 456 επαγγέλματα παραμένουν απαγορευμένα και κλειστά για τις γυναίκες με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας της χώρας να υπόσχεται ότι αρκετά από αυτά θα ανοίξουν για τις γυναίκες από το 2021.

Ανάμεσα στα επαγγέλματα που πρόκειται να ανοίξουν το 2021 είναι και των οδηγών φορτηγών και λεωφορείων και αυτό στάθηκε αφορμή να γνωστοποιηθεί από την IRU (Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών) ότι συνολικά 456 επαγγέλματα που αντιπροσωπεύουν 30 διαφορετικούς κλάδους παραμένουν απαγορευμένα για τις γυναίκες.

Στην ανακοίνωσή της η IRU καλωσορίζει την πρόθεση της Ρωσίας για το άνοιγμα του επαγγέλματος οδηγών φορτηγών και λεωφορείων στις γυναίκες, επισημαίνοντας ότι αυτό θα βοηθήσει στην κάλυψη κενών θέσεων εργασίας και στη γενικότερη ανάπτυξη των μεταφορών.

PreviousNext