Τροχοί & TIR

Κατάρ: Προτεραιότητα στις μεταφορές λόγω παγκοσμίου κυπέλου FIFA 2022

Με εντατικούς ρυθμούς τρέχουν οι προετοιμασίες στο Κατάρ, όπου θα διεξαχθεί το παγκόσμιο κύπελο FIFA 2022. Μεγάλο βάρος αποδίδεται στη διευκόλυνση των εμπορευματικών ροών, καθώς οι ανάγκες σε αγαθά
Τρίτη 01/06/2021 - 11:49
Κοινοποίηση στα Social Media

Με εντατικούς ρυθμούς τρέχουν οι προετοιμασίες στο Κατάρ, όπου θα διεξαχθεί το παγκόσμιο κύπελο FIFA 2022.

Μεγάλο βάρος αποδίδεται στη διευκόλυνση των εμπορευματικών ροών, καθώς οι ανάγκες σε αγαθά θα πολλαπλασιαστούν την περίοδο των αγώνων και γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη διέλευση των φορτηγών διεθνών μεταφορών.

Προς τον σκοπό αυτό, το Κατάρ προσχώρησε στο διεθνές σύστημα TIR, ώστε τα φορτηγά να διέρχονται απρόσκοπτα από τα συνοριακά σημεία με σφραγισμένο το εμπόρευμα και να κατευθύνονται στο Τελωνείο προορισμού για έλεγχο και στη συνέχεια να γίνεται η εκφόρτωση στον τελικό παραλήπτη.

«Η ένταξή μας στο σύστημα TIR είναι ένα βήμα για τη διασύνδεση του Κατάρ τόσο με τις γειτονικές χώρες όσο και με όλο τον κόσμο, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου, ενώ παράλληλα εδραιώνει τις σχέσεις του Κατάρ με τον τομέα μεταφορών των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Jassim Saif Ahmed Al-Sulaiti.

Από την πλευρά του, ο Γραμματέας της IRU, Umberto de Pretto, αναφέρθηκε στη σημασία του TIR για τις διεθνείς μεταφορές και στάθηκε ιδιαίτερα στην επόμενη χρονιά και στη διεξαγωγή του παγκόσμιου κυπέλου ποδοσφαίρου FIFA λέγοντας: «Το TIR θα υποστηρίξει το Κατάρ για την επιτυχή διοργάνωση του κυπέλου κι εμείς είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε υποστήριξη».

PreviousNext