Τροχοί & TIR

Πώς θα κατανεμηθούν 120.000 άδειες Transit και διμερείς 

Για διελεύσεις από Σερβία και Τουρκία θα χορηγηθούν οι περισσότερες άδειες για διμερείς και για transit μεταφορές ελληνικών φορτηγών για το έτος 2022. Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο των Συμφωνιών κ
Τετάρτη 04/08/2021 - 08:08
Κοινοποίηση στα Social Media
volvo truck
Οι περισσότερες άδειες θα δοθούν, όπως κάθε χρόνο για διελεύσεις Σερβίας και Τουρκίας (Transit)

Για διελεύσεις από Σερβία και Τουρκία θα χορηγηθούν οι περισσότερες άδειες για διμερείς και για transit μεταφορές ελληνικών φορτηγών για το έτος 2022.

 Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο των Συμφωνιών και Πρωτοκόλλων Διεθνών Οδικών Μεταφορών, μεταξύ της Ελλάδας και τρίτων χωρών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, χορηγεί τις καθορισμένες, ετησίως, ποσοστώσεις των αδειών για διμερείς και transit μεταφορές, σε τακτό χρονικό διάστημα (πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου εκάστου έτους), ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή διενέργεια των διεθνών οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Επίσης, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο συμμετοχής της χώρας μας στο σύστημα πολυμερών ποσοστώσεων οδικών εμπορευματικών μεταφορών της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Υπουργών Μεταφορών (ΕΔΥΜ), χορηγεί τα βιβλία δρομολογίων της ΕΔΥΜ σε ετήσια βάση.

Οι περισσότερες άδειες θα δοθούν, όπως κάθε χρόνο για διελεύσεις Σερβίας και Τουρκίας (Transit) ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των αδειών είτε με τέλη είτε χωρίς τέλη για τις ίδιες χώρες.

Αυξημένες θα είναι και οι άδειες για Ουκρανία, Ρωσία, Λευκορωσία και άλλα. Αναλυτικά η ποσότητα των οποίων για κάθε χώρα, όπως και το είδος των αδειών εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα.

Τέλος αναμένεται να χορηγηθούν περί τις 80 άδειες ΕΔΥΜ (πολυμερείς άδειες) τα βιβλία των οποίων θα δοθούν στους δικαιούχους κατά το τέλος του Νοέμβρη φέτος αφού θα έχει προηγηθεί η μοριοδότηση των ενδιαφερομένων. 

PreviousNext