Τροχοί & TIR

Τα ηλεκτρικά σχέδια της Volkswagen

Τρία εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως, θέλει να κατασκευάζει από το 2025 το VW Group, τα οποία από το 2022 και μετά θα παράγονται σε 16 εργοστάσια του ομίλου. Μάλιστα, ο επικεφαλής του ομίλου,
Τρίτη 27/03/2018 - 13:10
Κοινοποίηση στα Social Media

Τρία εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως, θέλει να κατασκευάζει από το 2025 το VW Group, τα οποία από το 2022 και μετά θα παράγονται σε 16 εργοστάσια του ομίλου. Μάλιστα, ο επικεφαλής του ομίλου, Matthias Muller, υποσχέθηκε πως από του χρόνου το γκρουπ θα παρουσιάζει ένα ηλεκτρικό μοντέλο κάθε μήνα!

Στόχος είναι ο γερμανικός κολοσσός να διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών μοντέλων παγκοσμίως. Για αυτό, μέχρι το 2025 θέλει να κυκλοφορούν στους δρόμους 80 νέα ηλεκτρικά μοντέλα και από τις 12 αυτοκινητοβιομηχανίες που συνιστούν τον όμιλο. Έως το 2030, πάλι, η εταιρεία φιλοδοξεί να διαθέτει ηλεκτρική έκδοση για κάθε ένα από τα μοντέλα του ομίλου. Επιπλέον, η VW επενδύει 20 δις ευρώ στην εξέλιξη των μπαταριών για τα ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά και για την εν γένει ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Όπως αποκάλυψε το αφεντικό του ομίλου, έχει ήδη συνάψει τις απαραίτητες συνεργασίες με εταιρείες σε Ευρώπη και Κίνα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις του όλου εγχειρήματος, ενώ έχει ήδη κλείσει συμβόλαια με τους σχετικούς προμηθευτές.

PreviousNext